Strony

Nasze babcie z niczego potrafiły zrobić prawdziwe przysmaki. Tak tez było jeśli chodzi o pyszne zupy owocowe robione jak sama nazwa mówi z owoców. Owocowe zupy z pewnością należą do tych kulinarnych potraw, które robi się bardzo rzadko, ale mimo to są one robione. Zupy owocowe robi się z owoców świeżych lub gotowanych lub z przetworów. Ze względu na zawartość dużej ilości witamin to zupy robione z owoców surowych są tymi najbardziej popularnymi. Zupy te maja bardzo dużą wartość odżywczą. Do takich owoców zalicza się truskawki, poziomki, jagody, maliny i porzeczki. Zupy owocowe można zrobić z jednego rodzaju owoców lub z kilku w ten sposób można je łączyć ze sobą. Przed przyrządzaniem zupy owocowej należy przebrać i dokładnie umyć potrzebne owoce. Następnie rozciera się te owoce w misce dodając odpowiednią ilość cukru, zabiela się to wszystko śmietaną lub roztrzepuje się to wszystko mlekiem zsiadłym oraz dodaje się odpowiednią ilość zimnej wody. Jeśli zupa była by za rzadka można ją zagęścić mąką ziemniaczaną.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Niestandardowe składniki w kuchniNiestandardowe składniki w kuchni
    Mówi się, że współczesna kuchnia wykorzystuje w bardzo szeroki sposób różne niestandardowe składniki w kuchni. Co mamy na myśli mówiąc o tego typu kwestiach? Przede wszystkim z całą pewnością warto …
  • Fast foodFast food
    Bardzo dużo ludzi sięga po gotowe produkty do jedzenia. Skłania ich do tego braku czasu, nie umiejętność gotowania czy lenistwo. Wśród tych produktów oprócz typowych hamburgerów czy innych fast foodów …
  • Różne kuchnie europejskieRóżne kuchnie europejskie
    Wśród wielu tradycji kulinarnych z całego świata szczególnie dużo jest tych, które wywodzą się ze Starego Kontynentu. Na tle innych części świata Europa wypada naprawdę dobrze, posiadając w gronie najpopularniejszych …