Strony

Nasze babcie z niczego potrafiły zrobić prawdziwe przysmaki. Tak tez było jeśli chodzi o pyszne zupy owocowe robione jak sama nazwa mówi z owoców. Owocowe zupy z pewnością należą do tych kulinarnych potraw, które robi się bardzo rzadko, ale mimo to są one robione. Zupy owocowe robi się z owoców świeżych lub gotowanych lub z przetworów. Ze względu na zawartość dużej ilości witamin to zupy robione z owoców surowych są tymi najbardziej popularnymi. Zupy te maja bardzo dużą wartość odżywczą. Do takich owoców zalicza się truskawki, poziomki, jagody, maliny i porzeczki. Zupy owocowe można zrobić z jednego rodzaju owoców lub z kilku w ten sposób można je łączyć ze sobą. Przed przyrządzaniem zupy owocowej należy przebrać i dokładnie umyć potrzebne owoce. Następnie rozciera się te owoce w misce dodając odpowiednią ilość cukru, zabiela się to wszystko śmietaną lub roztrzepuje się to wszystko mlekiem zsiadłym oraz dodaje się odpowiednią ilość zimnej wody. Jeśli zupa była by za rzadka można ją zagęścić mąką ziemniaczaną.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Bezcenna pietruszkaBezcenna pietruszka
    To zielone, rosnące w większości polskich ogródków, warzywo jest bardzo doceniane przez Polaków. Okazuje się, że w co drugim gospodarstwie je się je aż trzy razy dziennie. Mowa tu oczywiście …
  • Tajemnica wykonania smacznych kopytekTajemnica wykonania smacznych kopytek
    Jest w naszej kuchni wiele potraw bardzo prostych w wykonaniu, niezwykle tanich, bowiem wykorzystujących produkty, które pozostały na przykład z obiadu serwowanego poprzedniego dnia, a jednocześnie bardzo smacznych. Klasycznym przykładem …
  • Przyjemne smakiPrzyjemne smaki
    Nie zawsze to, co jemy, jest dla nas przyjemne. Okazuje się jednak, że tak może być, jeśli zaczniemy samodzielnie swoje potrawy przyrządzać. Tak naprawdę bowiem – jak wiadomo – każdy …