Strony

Nasze babcie z niczego potrafiły zrobić prawdziwe przysmaki. Tak tez było jeśli chodzi o pyszne zupy owocowe robione jak sama nazwa mówi z owoców. Owocowe zupy z pewnością należą do tych kulinarnych potraw, które robi się bardzo rzadko, ale mimo to są one robione. Zupy owocowe robi się z owoców świeżych lub gotowanych lub z przetworów. Ze względu na zawartość dużej ilości witamin to zupy robione z owoców surowych są tymi najbardziej popularnymi. Zupy te maja bardzo dużą wartość odżywczą. Do takich owoców zalicza się truskawki, poziomki, jagody, maliny i porzeczki. Zupy owocowe można zrobić z jednego rodzaju owoców lub z kilku w ten sposób można je łączyć ze sobą. Przed przyrządzaniem zupy owocowej należy przebrać i dokładnie umyć potrzebne owoce. Następnie rozciera się te owoce w misce dodając odpowiednią ilość cukru, zabiela się to wszystko śmietaną lub roztrzepuje się to wszystko mlekiem zsiadłym oraz dodaje się odpowiednią ilość zimnej wody. Jeśli zupa była by za rzadka można ją zagęścić mąką ziemniaczaną.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Podgrzewacz do potrawPodgrzewacz do potraw
    Podgrzewacz do potraw. Dobre jedzenie to podstawa sukcesu na imprezach i przyjęciach. Najczęściej przygotowujemy zimne przekąski, ponieważ z daniami na ciepło jest już trochę więcej roboty, bowiem jedzenie to szybko …
  • Kuchnie świata – która najlepsza?Kuchnie świata – która najlepsza?
    Potrawy, które jemy są od siebie różne, w zależności od tego, w jakiej części świata przebywamy. Stąd też, gdy jedziemy w jakieś mniej, lub bardziej egzotyczne miejsce poza granicami naszego …
  • Kawa, ale jaka, może cappuccinoKawa, ale jaka, może cappuccino
    Jeszcze jakiś czas temu, wypicie kawy w Polsce było rzeczą prostą, ponieważ można było zamówić lub zrobić sobie w domu, albo czarną, albo z mlekiem. Kawa była pita w szklankach …