Strony

Ziemniaki towarzysza nam od samego początku. Kwestiach kulinarnych mają wszechstronne zastosowanie, ponieważ można wykorzystać je na wiele sposobów. Przede wszystkim doskonale smakują i wyglądają w różnego typu sałatkach, jako danie główne, czyli ziemniaki z wody, puree, a może frytki lub smażone talarki. Zastosowanie tego typu warzywa jest niewątpliwie duże. Właściwie w odniesieniu do większości propozycji obiadowych można wykorzystać ten składnik. Ziemniaki w zupach jarzynowych także są ważnym elementem smakowym. Doskonale pozostają przedstawione, jako element dania głównego, czyli na przykład młode ziemniaki z koperkiem z sosem oraz mięsem, lub też, jako dodatek w formie ziemniaczanej sałatki. Przygotowywanie ziemniaków nie jest na tyle skomplikowane, jednakże przy małych umiejętnościach kulinarnych można sobie z nimi nie poradzić. Placki ziemniaczane to kolejny przepis, w którym ziemniaki tworzą główną rolę, bez której ciężko by było je utworzyć. Można je podawać z różnymi sosami lub też na słodko.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Wszystko można zmienićWszystko można zmienić
    W dzisiejszych czasach bardzo często wraca się do kuchni tradycyjnej. Uważa się bowiem, że są to najpiękniejsze nie tylko smaki, ale również wspomnienia. Spożywając tradycyjne potrawy mówimy bardzo często, że …
  • Dobre naleśnikiDobre naleśniki
    Naleśniki to jedna z najpopularniejszych potraw, którą wykorzystać można zarówno na śniadanie, czy też podwieczorek, jak i jako danie obiadowe. Możliwości jest wiele, ale aby móc stworzyć dobre krokiety, naleśniki …
  • SkładnikiSkładniki
    Składniki w charakterze kulinarnym zazwyczaj odnoszą się w kategoriach do najbardziej istotnych produktów zarówno warzywnych, mięsnych jak i do owoców. Kuchnia była by z pewnością za nadto uboga, gdyby tylko …