Strony

Ziemniaki towarzysza nam od samego początku. Kwestiach kulinarnych mają wszechstronne zastosowanie, ponieważ można wykorzystać je na wiele sposobów. Przede wszystkim doskonale smakują i wyglądają w różnego typu sałatkach, jako danie główne, czyli ziemniaki z wody, puree, a może frytki lub smażone talarki. Zastosowanie tego typu warzywa jest niewątpliwie duże. Właściwie w odniesieniu do większości propozycji obiadowych można wykorzystać ten składnik. Ziemniaki w zupach jarzynowych także są ważnym elementem smakowym. Doskonale pozostają przedstawione, jako element dania głównego, czyli na przykład młode ziemniaki z koperkiem z sosem oraz mięsem, lub też, jako dodatek w formie ziemniaczanej sałatki. Przygotowywanie ziemniaków nie jest na tyle skomplikowane, jednakże przy małych umiejętnościach kulinarnych można sobie z nimi nie poradzić. Placki ziemniaczane to kolejny przepis, w którym ziemniaki tworzą główną rolę, bez której ciężko by było je utworzyć. Można je podawać z różnymi sosami lub też na słodko.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Pysznie, zdrowo i kolorowo
    W dzisiejszych czasach bardzo często mówi się o otyłości oraz nadmiarze kalorii jak i tłuszczu, który każdego dnia jest dostarczany naszemu organizmowi w ogromnych ilościach. W związku z tym warto …
  • Polska kuchnia w doskonałym wydaniu
    Z pewnością wśród wielu z nas są zwolennicy tylko i wyłącznie polskiej kuchni. Robi ona bowiem bardzo dobre wrażenie i smakuje wyśmienicie w szczególności wówczas, gdy przygotowana jest przez dobrego …
  • Więcej niż sushi
    Bez wątpienia Japonia oczarowała polskich smakoszy przeróżnych smaków. Jednak większość zapytanych o znajomość kuchni japońskiej bez mrugnięcia okiem wskaże na sushi. Spożywamy je coraz częściej, zapisujemy się na kursy gdzie …