Strony

Ziemniaki towarzysza nam od samego początku. Kwestiach kulinarnych mają wszechstronne zastosowanie, ponieważ można wykorzystać je na wiele sposobów. Przede wszystkim doskonale smakują i wyglądają w różnego typu sałatkach, jako danie główne, czyli ziemniaki z wody, puree, a może frytki lub smażone talarki. Zastosowanie tego typu warzywa jest niewątpliwie duże. Właściwie w odniesieniu do większości propozycji obiadowych można wykorzystać ten składnik. Ziemniaki w zupach jarzynowych także są ważnym elementem smakowym. Doskonale pozostają przedstawione, jako element dania głównego, czyli na przykład młode ziemniaki z koperkiem z sosem oraz mięsem, lub też, jako dodatek w formie ziemniaczanej sałatki. Przygotowywanie ziemniaków nie jest na tyle skomplikowane, jednakże przy małych umiejętnościach kulinarnych można sobie z nimi nie poradzić. Placki ziemniaczane to kolejny przepis, w którym ziemniaki tworzą główną rolę, bez której ciężko by było je utworzyć. Można je podawać z różnymi sosami lub też na słodko.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Ciasta ucierane – babki, keksy
    Kto z nas nie lubi babki, keksa czy ciasta owocowego? Te ciasta są ciastami ucieranymi z mąki, tłuszczu, jajek, cukru i środka spulchniającego, czasami dodaje się mleko lub śmietanę. W …
  • Wypiekacze do chleba coraz bardziej popularne
    Coraz większa popularnością w polskich domach cieszą się profesjonalne wypieka cze do chleba, które możemy nabyć zarówno w sklepach ze sprzętem AGD jak i za pomocą Internetu. Wypiekacz do chleba …
  • Tradycyjne polskie potrawy
    Każdy z nas z pewnością uwielbia gotować. Jest to piękna sztuka, której każdy z nas może się nauczyć, bo warto znać jakieś proste i przydatne sztuczki kulinarne. Dzisiaj każdy z …