Strony

Wilki do mięsa. Mięso należy do podstawowych składników odżywczych w diecie człowieka. Choć wcale nie musimy go spożywać, gdyż możemy prowadzić dietę wegetariańską i zastępować produkty mięsne innymi, o podobnych właściwościach. Lecz większość populacji przepada za mięsnymi daniami, jak i wędlinami. Wędliny wyrabiamy sami, albo najczęściej nabywamy w sklepie. Wilki do mięsa są to duże maszynki służące do rozdrabniania kawałków mięsa. Trudno wyobrazić sobie zakład masarski duży, a nawet ten mały, gdzie wilki do mięsa nie miałyby zastosowania. Te maszyny do mielenia mięsa posiadają ogromną wytrzymałość i są bardzo wydajne. Potrafią zmielić nawet 500 kg. mięsa w czasie jednej godziny. Dzięki takiej działalności wilki do mięsa są niezbędne w dużych lokalach gastronomicznych, gdzie jednorazowo trzeba rozdrobnić wiele kilogramów mięsa. Wspaniale rozdrabniają mięso, gdyż ich system składa się z odpowiednio dobranych szarpaków i sitek, co wpływa na wydajność i jakość zmielonego mięsa. A wydajność jest podstawowym czynnikiem decydującym przy zakupie takiej dużej maszynki.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Pieczarki – idealny dodatek do dańPieczarki – idealny dodatek do dań
    Wielu z nas nie lubi grzybów, albo po prostu boi się je jeść. Inaczej sprawa wygląda jednak z pieczarkami, które w zupełności można uznać za bezpieczne grzyby. Pieczarki są bardzo …
  • Sery pleśniowe królują na polskich stołachSery pleśniowe królują na polskich stołach
    Każdy z nas wie, że przysmak, jakim jest ser pleśniowy, pochodzi z Francji. To właśnie tam powstaje ten wyszukany, wręcz arystokratyczny gatunek sera. Dojrzewając w ciemnych piwnicach nabiera niezwykłej głębi …
  • Biznesowe spotkania przy jedzeniuBiznesowe spotkania przy jedzeniu
    Dzisiaj, żeby prowadzić dobrze biznes trzeba przede wszystkim umieć zachęcić potencjalnych klientów do nawiązania biznesowych relacji. Bez tego w zasadzie nie ma szans na osiągnięcie sukcesu. Co jednak zrobić, żeby …