Strony

Wilki do mięsa. Mięso należy do podstawowych składników odżywczych w diecie człowieka. Choć wcale nie musimy go spożywać, gdyż możemy prowadzić dietę wegetariańską i zastępować produkty mięsne innymi, o podobnych właściwościach. Lecz większość populacji przepada za mięsnymi daniami, jak i wędlinami. Wędliny wyrabiamy sami, albo najczęściej nabywamy w sklepie. Wilki do mięsa są to duże maszynki służące do rozdrabniania kawałków mięsa. Trudno wyobrazić sobie zakład masarski duży, a nawet ten mały, gdzie wilki do mięsa nie miałyby zastosowania. Te maszyny do mielenia mięsa posiadają ogromną wytrzymałość i są bardzo wydajne. Potrafią zmielić nawet 500 kg. mięsa w czasie jednej godziny. Dzięki takiej działalności wilki do mięsa są niezbędne w dużych lokalach gastronomicznych, gdzie jednorazowo trzeba rozdrobnić wiele kilogramów mięsa. Wspaniale rozdrabniają mięso, gdyż ich system składa się z odpowiednio dobranych szarpaków i sitek, co wpływa na wydajność i jakość zmielonego mięsa. A wydajność jest podstawowym czynnikiem decydującym przy zakupie takiej dużej maszynki.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Gdyby zabrakło kuchennych sprzętów…Gdyby zabrakło kuchennych sprzętów…
    Czy ktoś jest w stanie wyobrazić sobie kuchnię, w której zabrakło wszystkich nowoczesnych i niemal niezbędnych sprzętów? Nie? Nic dziwnego, sprzęty bowiem na stałe wpisały się w wyposażenie każdej współczesnej …
  • Kurczak na kolacjęKurczak na kolację
    Kurczak przygotowywany na kolację jest na pewno odpowiednim pomysłem. Wykorzystując oryginalne przepisy jak najbardziej można stworzyć danie popisowe. Bardzo dobrze smakuje przede wszystkim kurczak w kilku smakach. Mając na uwadze …
  • Wyposażenie dla gastronomiiWyposażenie dla gastronomii
    Własna restauracja. Jeśli prześladuje nas marzenie o własnym lokalu gastronomicznym i jesteśmy zdecydowani na jego prowadzenie w najbliższej przyszłości, musimy zdawać sobie sprawę z wielu rzeczy. Przede wszystkim, prowadzenie własnej …