Strony

Wilki do mięsa. Mięso należy do podstawowych składników odżywczych w diecie człowieka. Choć wcale nie musimy go spożywać, gdyż możemy prowadzić dietę wegetariańską i zastępować produkty mięsne innymi, o podobnych właściwościach. Lecz większość populacji przepada za mięsnymi daniami, jak i wędlinami. Wędliny wyrabiamy sami, albo najczęściej nabywamy w sklepie. Wilki do mięsa są to duże maszynki służące do rozdrabniania kawałków mięsa. Trudno wyobrazić sobie zakład masarski duży, a nawet ten mały, gdzie wilki do mięsa nie miałyby zastosowania. Te maszyny do mielenia mięsa posiadają ogromną wytrzymałość i są bardzo wydajne. Potrafią zmielić nawet 500 kg. mięsa w czasie jednej godziny. Dzięki takiej działalności wilki do mięsa są niezbędne w dużych lokalach gastronomicznych, gdzie jednorazowo trzeba rozdrobnić wiele kilogramów mięsa. Wspaniale rozdrabniają mięso, gdyż ich system składa się z odpowiednio dobranych szarpaków i sitek, co wpływa na wydajność i jakość zmielonego mięsa. A wydajność jest podstawowym czynnikiem decydującym przy zakupie takiej dużej maszynki.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Obiady abonamentowe koszalinObiady abonamentowe koszalin
    Pyszne obiady w korzystnych cenach. Lubisz dobrze zjeść, ale nie masz czasu albo nie potrafisz gotować, a codzienne wizyty w restauracjach to jednak za duży wydatek? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco, czytaj …
  • Smak słony a zdrowie człowiekaSmak słony a zdrowie człowieka
    Bez dwóch zdań chemiczny chlorek sodu bez ustanku jest obecny w naszym życiu. Warto pamiętać, że sól nie tylko stanowi przyprawę do naszych potraw, ale również nadmierne spożywanie kuchennej soli …
  • Kuchnia chińskaKuchnia chińska
    Jeszcze kilka lat temu kuchnia chińska wydawać się nam mogła bardzo orientalna, egzotyczna i niedostępna. Dziś jednak, chińskie specjały na dobre zagościły w naszym życiu – przede wszystkim w tanich …