Strony

Wilki do mięsa. Mięso należy do podstawowych składników odżywczych w diecie człowieka. Choć wcale nie musimy go spożywać, gdyż możemy prowadzić dietę wegetariańską i zastępować produkty mięsne innymi, o podobnych właściwościach. Lecz większość populacji przepada za mięsnymi daniami, jak i wędlinami. Wędliny wyrabiamy sami, albo najczęściej nabywamy w sklepie. Wilki do mięsa są to duże maszynki służące do rozdrabniania kawałków mięsa. Trudno wyobrazić sobie zakład masarski duży, a nawet ten mały, gdzie wilki do mięsa nie miałyby zastosowania. Te maszyny do mielenia mięsa posiadają ogromną wytrzymałość i są bardzo wydajne. Potrafią zmielić nawet 500 kg. mięsa w czasie jednej godziny. Dzięki takiej działalności wilki do mięsa są niezbędne w dużych lokalach gastronomicznych, gdzie jednorazowo trzeba rozdrobnić wiele kilogramów mięsa. Wspaniale rozdrabniają mięso, gdyż ich system składa się z odpowiednio dobranych szarpaków i sitek, co wpływa na wydajność i jakość zmielonego mięsa. A wydajność jest podstawowym czynnikiem decydującym przy zakupie takiej dużej maszynki.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Kulinarne rozwiązaniaKulinarne rozwiązania
    Współcześnie człowiek jest otwarty na wiele nowoczesnych rozwiązań. Dotyczy to różnych sfer życia. W tym również sfery kulinarnej. Jak wiadomo, każdy aby przeżyć musi jeść, dobrze się odżywiać. Jest to …
  • Podgrzewacz do potrawPodgrzewacz do potraw
    Podgrzewacz do potraw. Dobre jedzenie to podstawa sukcesu na imprezach i przyjęciach. Najczęściej przygotowujemy zimne przekąski, ponieważ z daniami na ciepło jest już trochę więcej roboty, bowiem jedzenie to szybko …
  • Papryka – źródło witaminy CPapryka – źródło witaminy C
    Do jednych z najbardziej bogatych w witaminę C warzyw należy papryka. Niestety wielu z nas o tym nie wie. Warto, więc jeść jak najwięcej papryki. Plusem jest to, że papryka …