Strony

Bardzo często łapiemy się na tym, że zjadłoby się coś słodkiego, jakiś deser, jednak nie mamy ochoty lub nie mamy czasu na szykowanie czegoś czasochłonnego lub pracochłonnego. Również jeżeli nagle zjawiają nam się goście i szukamy jakieś szybkiego i smacznego deseru, warto jest zrobić ekspresowy sernik na zimno. Mieszamy pół litra mleka z dwoma serkami homogenizowanymi i z dodatkiem dwóch łyżek żelatyny, wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy wybrane owoce, mogą to być owoce sezonowe, lub też wyjęte z zalewy albo zamrażarki. Delikatnie mieszamy całą powstała masę po czym przekładamy w wybraną formę i umieszczamy w lodówce, do czasu aż całość stężeje. Wersja urozmaicona, zajmuje niewiele więcej czasu a zdecydowanie jest smaczniejsza oraz zainteresuje wizualnie najbardziej wybrednego gościa. Rozpuszczamy galaretkę w pół litrze wody, dodajemy do niej owoce, mogą być te same, które wcześniej były dodane do masy, która tężeje w lodówce, następnie, kiedy galaretka jest już wystudzona, jednak nie stężała, dodajemy ja na wierzch naszego ciasta.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Kuchnia polskaKuchnia polska
    W Polsce kuchnia jest niebywale potrzebna do tego, aby móc ją w sposób najbardziej jakościowy rozwinąć. Są ludzie, którzy znają się na prowadzeniu w kuchni polskiej, różnego typu dań, będących …
  • Polskie smakiPolskie smaki
    Kuchnia polska jest z pewnością jedną z najlepszych, jeżeli chodzi o smak i doskonałość takich potraw. Trzeba tutaj zauważyć, że każdy może w odpowiedni sposób dostosować do tego swoje pomysły …
  • Sery pleśniowe – wyjątkowe smakiSery pleśniowe – wyjątkowe smaki
    Mówi się, że smak serów pleśniowych jest przeznaczony tylko i wyłącznie dla koneserów. I rzeczywiście, coś w tym z całą pewnością jest. Nie każdy lubi posmak sera camembert, czy też …