Strony

Bardzo często łapiemy się na tym, że zjadłoby się coś słodkiego, jakiś deser, jednak nie mamy ochoty lub nie mamy czasu na szykowanie czegoś czasochłonnego lub pracochłonnego. Również jeżeli nagle zjawiają nam się goście i szukamy jakieś szybkiego i smacznego deseru, warto jest zrobić ekspresowy sernik na zimno. Mieszamy pół litra mleka z dwoma serkami homogenizowanymi i z dodatkiem dwóch łyżek żelatyny, wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy wybrane owoce, mogą to być owoce sezonowe, lub też wyjęte z zalewy albo zamrażarki. Delikatnie mieszamy całą powstała masę po czym przekładamy w wybraną formę i umieszczamy w lodówce, do czasu aż całość stężeje. Wersja urozmaicona, zajmuje niewiele więcej czasu a zdecydowanie jest smaczniejsza oraz zainteresuje wizualnie najbardziej wybrednego gościa. Rozpuszczamy galaretkę w pół litrze wody, dodajemy do niej owoce, mogą być te same, które wcześniej były dodane do masy, która tężeje w lodówce, następnie, kiedy galaretka jest już wystudzona, jednak nie stężała, dodajemy ja na wierzch naszego ciasta.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Garnki ze stali nierdzewnejGarnki ze stali nierdzewnej
    Popraw komfort gotowania!. Czy zdajesz sobie sprawę z tego ile czasu dziennie poświęcasz na gotowanie? Na pewno sporo, więc warto zadbać o to, by gotowało Ci się miło i przyjemnie. …
  • Kuchnia molekularnaKuchnia molekularna
    Zmieniające się w gastronomii trendy zmuszają szefów kuchni do poszukiwania nowych rozwiązań kulinarnych. W ostatnim czasie wielka rewolucja dokonała się za sprawą kuchni molekularnej. Jest to połączenie badań naukowych ze …
  • Fast foodFast food
    Bardzo dużo ludzi sięga po gotowe produkty do jedzenia. Skłania ich do tego braku czasu, nie umiejętność gotowania czy lenistwo. Wśród tych produktów oprócz typowych hamburgerów czy innych fast foodów …