Strony

Bardzo często łapiemy się na tym, że zjadłoby się coś słodkiego, jakiś deser, jednak nie mamy ochoty lub nie mamy czasu na szykowanie czegoś czasochłonnego lub pracochłonnego. Również jeżeli nagle zjawiają nam się goście i szukamy jakieś szybkiego i smacznego deseru, warto jest zrobić ekspresowy sernik na zimno. Mieszamy pół litra mleka z dwoma serkami homogenizowanymi i z dodatkiem dwóch łyżek żelatyny, wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy wybrane owoce, mogą to być owoce sezonowe, lub też wyjęte z zalewy albo zamrażarki. Delikatnie mieszamy całą powstała masę po czym przekładamy w wybraną formę i umieszczamy w lodówce, do czasu aż całość stężeje. Wersja urozmaicona, zajmuje niewiele więcej czasu a zdecydowanie jest smaczniejsza oraz zainteresuje wizualnie najbardziej wybrednego gościa. Rozpuszczamy galaretkę w pół litrze wody, dodajemy do niej owoce, mogą być te same, które wcześniej były dodane do masy, która tężeje w lodówce, następnie, kiedy galaretka jest już wystudzona, jednak nie stężała, dodajemy ja na wierzch naszego ciasta.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Ziemniaki na wiele sposobówZiemniaki na wiele sposobów
    Ziemniaki towarzysza nam od samego początku. Kwestiach kulinarnych mają wszechstronne zastosowanie, ponieważ można wykorzystać je na wiele sposobów. Przede wszystkim doskonale smakują i wyglądają w różnego typu sałatkach, jako danie …
  • Gdzie szukać dobrych przepisówGdzie szukać dobrych przepisów
    Wielu z nas uwielbia gotować. Przygotowanie posiłków bardzo często przysparza nam równie wiele przyjemności, co jedzenie, tym bardziej, kiedy z efektów naszej pracy w kuchni jesteśmy zadowoleni nie tylko my, …
  • Najdziwniejsze potrawy świataNajdziwniejsze potrawy świata
    Zastanawialiście się, jakie są najdziwniejsze dania podawane na świecie? Okazuje się, że może być coś dużo gorszego niż serwowane owady czy polskie flaki. W wielu krajach na całym świecie podaje …