Strony

Podgrzewacz do potraw. Dobre jedzenie to podstawa sukcesu na imprezach i przyjęciach. Najczęściej przygotowujemy zimne przekąski, ponieważ z daniami na ciepło jest już trochę więcej roboty, bowiem jedzenie to szybko stygnie i staje się niesmaczne. Jednak jeśli rzeczywiście zależy nam na przygotowaniu jakiejś wystrzałowej gorącej potrawy, powinniśmy zaopatrzyć się w podgrzewacz do potraw. Ustawiamy go na stole, na nim umieszczamy naczynie z jedzeniem i w ten sposób unikamy sytuacji, kiedy goście narzekają na zbyt niską temperaturę dania. Podgrzewacz do potraw sprawdzi się również wówczas, gdy urządzamy imprezę z tańcami. Wykorzystując to urządzenie, pani domu będzie mogła wziąć w nich udział i myślenie o temperaturze jedzenia czy też jego podgrzewanie nie będzie zaprzątało jej głowy. To bardzo dobry pomysł, zwłaszcza jeżeli goście lubią nieco niestandardowe działania i na przykład nie lubią jeść gorących potraw w tym samym momencie, lecz wówczas, gdy zgłodnieją lub nabiorą apetytu, na przykład po szalonych tańcach.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Rzeżucha – powinna być w naszej kuchni nie tylko na WielkanocRzeżucha – powinna być w naszej kuchni nie tylko na Wielkanoc
    Jak co roku, nadchodzą Święta Wielkanocne, a wraz z nimi wielkanocne, zielone babki, jajka – świąteczne dekoracje z rzeżuchy. Jest to roślina, która na naszych stołach gości praktycznie raz w …
  • Podstawą kuchni wielkopolskiej była kuchnia wiejskaPodstawą kuchni wielkopolskiej była kuchnia wiejska
    Jedną z najprostszych kuchni w naszym kraju jest kuchnia wielkopolska, która swoje początki bierze z tradycyjnej kuchni wiejskiej. Przepisy są proste, nie skomplikowane. Na pewno najbardziej z tego regionu są …
  • Mieszanie smaków potrawMieszanie smaków potraw
    Przyzwyczajenia kulinarne wielu z nas sprawiają, że zamykamy się na różnego rodzaju mieszanki smaków i aromatów. Szczególnie w kuchni naszych mam i babć smaki są proste i niewyszukane. Oczywiście, nie …