Strony

Miodek. Uwielbiam słodkości i bardzo lubię ciasto pieczone na miodzie. Mniam. Jeszcze nie tak dawno temu nie kupowałam miodu, bo nie było mnie na to stać i za dużo na ten temat nie wiedziałam. Teraz wiem i kupuję płynny miód pszczeli od znajomego pszczelarza, który nie daleko mnie ma pasieki. Zawsze kupuję z wiarygodnego źródła. Będąc w górach kupiłam pyszny miód, który był już skrystalizowany i miał na wierzchu pyłek pszczeli. To jest prawdziwy miód. Wieczorem, kiedy mam ochotę na coś słodkiego, to zajadam miodek z chlebem posmarowany masłem. Tak się nauczyłam od męża. Kiedy potrzebuję mieć płynny miód pszczeli, wtedy wkładam słoik z zawartością do miski z bardzo ciepłą wodą i zostawiam na godzinę, zmieniając wodę na ciepłą. Taki miodek, ładnie się smaruje na chlebie i łatwiej rozpuszcza w herbacie. Nie wyobrażam sobie mojej kuchni bez miodu. Jest potrzebny całej rodzinie w razie choroby. Ma mnóstwo witamin, jest naturalnym antybiotykiem. Rozpuszczając go w ciepłej wodzie należy pamiętać, aby temperatura wody nie przekraczała 50 stopni C. Wtedy miód traci swoje zdrowotne właściwości.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Filtr do wodyFiltr do wody
    Filtr do wody. Od paru lat w mediach stale trwa kampania promująca picie wody zamiast soków i innych kolorowych napojów. Jest to bardzo dobre rozwiązanie, bowiem dzieci chętniej wybierają wodę, …
  • Niezastąpiony smak domowej kuchniNiezastąpiony smak domowej kuchni
    Wielu z nas nie ma czasu na przyrządzanie domowych posiłków i je dania w biegu w pobliskich restauracjach między zajęciami. Warto wspomnieć, że nie jest to odpowiedni tryb życia i …
  • Etykiety na słoikiEtykiety na słoiki
    Etykiety na słoiki – porządek w spiżarni. W sezonie letnim i jesiennym większość kobiet zajmuje się przygotowywaniem przetworów. Najczęściej robimy dżemy, kompoty, soki, sałatki warzywne, kisimy ogórki. Wszystko to z …