Strony

Do jednych z najbardziej bogatych w witaminę C warzyw należy papryka. Niestety wielu z nas o tym nie wie. Warto, więc jeść jak najwięcej papryki. Plusem jest to, że papryka doskonale smakuje pod wieloma postaciami. Jest ona bardzo smaczna na przykład w formie surowej. Taka papryka doskonale sprawdzi się na przykład na kanapkach. Można również przygotować z niej wiele smacznych dań. Bardzo smacznym przepisem są na przykład faszerowane papryki. Takie danie znane jest w wielu domach. Papryka nadziewana mięsem mielonym to przepis, który większości z nas jest znany. Oczywiście taką paprykę można również faszerować innymi dodatkami. Jeżeli chodzi o wegetarianów to mięso mielone można zastąpić zupełnie czymś innym. Może to być na przykład ryż z różnymi warzywami. Papryka jest również doskonałym składnikiem różnych warzywnych kotlecików. Doskonale sprawdzi się w przypadku kotlecików z cukinii, w których jest jednym z głównych składników. Warto szukać nowych, smacznych przepisów z wykorzystaniem tego zdrowego warzywa. Codzienne zjedzenie papryki będzie gwarantować nam codzienną , optymalna porcję witaminy C. Warto jeść paprykę w dużych ilościach i warto przyrządzać z niej różne, wyśmienite dania .

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Kuchnia – książkiKuchnia – książki
    Kuchnią w dzisiejszych czasach interesuje się niemal każdy człowiek. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że jest to temat bardzo, ale to bardzo interesujący. Poza tym, trudno sobie wyobrazić życie i funkcjonowanie …
  • Polska kuchnia w doskonałym wydaniuPolska kuchnia w doskonałym wydaniu
    Z pewnością wśród wielu z nas są zwolennicy tylko i wyłącznie polskiej kuchni. Robi ona bowiem bardzo dobre wrażenie i smakuje wyśmienicie w szczególności wówczas, gdy przygotowana jest przez dobrego …
  • Jedzenie zmodyfikowane genetycznieJedzenie zmodyfikowane genetycznie
    Ludzkość bada cały czas to jak można usprawnić uprawy, po to, aby móc mówić o rewolucji w wyżywieniu. Istotnie takie podejście bardzo nam się przydaje i osiągamy na tym polu …