Strony

Owocowe potrawy to nie tylko desery jakby mogło się niektórym wydawać. Trzeba wiedzieć, że z owoców można zrobić naprawdę pyszne i pełnowartościowy posiłek na obiad, śniadanie czy też kolację. Oczywiście wszystko tkwi w tym, aby łączyć odpowiednie smaki. Na pewno typowo owocowa potrawą jest zupa serwowana na letni czas, kiedy upały doskwierają, a jest nią zupa owocowa. Przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy dobrać ulubione owoce. Większość ludzi przygotowuje ją z owoców wiśni. Wszystko trzeba pozbawić pestek i gotować, tak jak gotuje się je na kompot na słodko. Następnie podaje się także taki element jak makaron lub lane kluski wrzucane bezpośredni do gotującego się wywaru zupy. Makaron lub kluski na pewno troszkę zgęstnią zupę. Pod koniec gotowania należy jeszcze dodać odrobinę śmietany lub mleka, aby zupka nabrała ładnego kolorku i miała doskonały wyśmienity smak. Najlepiej ją podawać ze słodkim drugim daniem. Owoce widoczne są także w potrawach mięsnych np. schab smażony w panierce z serem i ananasem, bardzo smaczny przepis, taki prosty a za razem tak wykwintny.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Jak zatrzymać smaki lata na dłużejJak zatrzymać smaki lata na dłużej
    Od późnej wiosny do późnej jesieni mamy w naszej kuchni bogactwo owoców i warzyw, z których chcemy korzystać także zimą, gdy te, sprowadzane do nas z innych stref klimatycznych nie …
  • Smaczne potrawySmaczne potrawy
    Smaczne potrawy z pewnością będą doskonale dostosowane na zasadzie najbardziej określonych elementów. Ważne jest, aby można było cieszyć się doskonałym kunsztem kulinarnym. Sposoby, które nie znają się na kuchni wykwintnej …
  • Filtr do wodyFiltr do wody
    Filtr do wody. Od paru lat w mediach stale trwa kampania promująca picie wody zamiast soków i innych kolorowych napojów. Jest to bardzo dobre rozwiązanie, bowiem dzieci chętniej wybierają wodę, …