Strony

Owocowe potrawy to nie tylko desery jakby mogło się niektórym wydawać. Trzeba wiedzieć, że z owoców można zrobić naprawdę pyszne i pełnowartościowy posiłek na obiad, śniadanie czy też kolację. Oczywiście wszystko tkwi w tym, aby łączyć odpowiednie smaki. Na pewno typowo owocowa potrawą jest zupa serwowana na letni czas, kiedy upały doskwierają, a jest nią zupa owocowa. Przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy dobrać ulubione owoce. Większość ludzi przygotowuje ją z owoców wiśni. Wszystko trzeba pozbawić pestek i gotować, tak jak gotuje się je na kompot na słodko. Następnie podaje się także taki element jak makaron lub lane kluski wrzucane bezpośredni do gotującego się wywaru zupy. Makaron lub kluski na pewno troszkę zgęstnią zupę. Pod koniec gotowania należy jeszcze dodać odrobinę śmietany lub mleka, aby zupka nabrała ładnego kolorku i miała doskonały wyśmienity smak. Najlepiej ją podawać ze słodkim drugim daniem. Owoce widoczne są także w potrawach mięsnych np. schab smażony w panierce z serem i ananasem, bardzo smaczny przepis, taki prosty a za razem tak wykwintny.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Kuchnia hiszpańskaKuchnia hiszpańska
    Półwysep Iberyjski składa się z kilku regionów, które mają decydujący wpływ na charakter kuchni tego regionu. Jej charakterystyczną cechą jest duża prostota przygotowania dań. Bogactwo smaku, lekkość i ciekawe połączenie …
  • Kuchnia molekularnaKuchnia molekularna
    Zmieniające się w gastronomii trendy zmuszają szefów kuchni do poszukiwania nowych rozwiązań kulinarnych. W ostatnim czasie wielka rewolucja dokonała się za sprawą kuchni molekularnej. Jest to połączenie badań naukowych ze …
  • Kulinarne rozwiązaniaKulinarne rozwiązania
    Współcześnie człowiek jest otwarty na wiele nowoczesnych rozwiązań. Dotyczy to różnych sfer życia. W tym również sfery kulinarnej. Jak wiadomo, każdy aby przeżyć musi jeść, dobrze się odżywiać. Jest to …