Strony

Owocowe potrawy to nie tylko desery jakby mogło się niektórym wydawać. Trzeba wiedzieć, że z owoców można zrobić naprawdę pyszne i pełnowartościowy posiłek na obiad, śniadanie czy też kolację. Oczywiście wszystko tkwi w tym, aby łączyć odpowiednie smaki. Na pewno typowo owocowa potrawą jest zupa serwowana na letni czas, kiedy upały doskwierają, a jest nią zupa owocowa. Przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy dobrać ulubione owoce. Większość ludzi przygotowuje ją z owoców wiśni. Wszystko trzeba pozbawić pestek i gotować, tak jak gotuje się je na kompot na słodko. Następnie podaje się także taki element jak makaron lub lane kluski wrzucane bezpośredni do gotującego się wywaru zupy. Makaron lub kluski na pewno troszkę zgęstnią zupę. Pod koniec gotowania należy jeszcze dodać odrobinę śmietany lub mleka, aby zupka nabrała ładnego kolorku i miała doskonały wyśmienity smak. Najlepiej ją podawać ze słodkim drugim daniem. Owoce widoczne są także w potrawach mięsnych np. schab smażony w panierce z serem i ananasem, bardzo smaczny przepis, taki prosty a za razem tak wykwintny.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • PodwieczorekPodwieczorek
    Podwieczorek doskonale będzie dostosowany do takich elementów jak słodka potrawa. Jest na pewno bardzo dobrze przedstawiany jako deser. Podwieczorek może być jednak bardziej wartościowy. Tutaj z pewnością bardzo dobrze będą …
  • Sałatka greckaSałatka grecka
    Sałatka grecka na pewno wspaniale się prezentuje, jeżeli jest mowa odnośnie smaków. Tutaj na pewno ważną rolę odgrywa ser feta. Jest to słony ser, kruchy, który doskonale podkreśla charakter sałatki. …
  • Kuchnia włoska okiem amatoraKuchnia włoska okiem amatora
    Kuchnia włoska słynie ze swojego smaku. Często pytając znajomych, którą kuchnię najlepiej preferują słyszę odpowiedź – kuchnia włoska. Co w niej jest? Zastanowiłem się chwilę i mam odpowiedź. Głównym składnikiem …