Strony

Znaczenie ryb jako produktu spożywczego stale rośnie i na całym świecie można zaobserwować tendencje do zwiększonej konsumpcji. Ryby są źródłem wielu cennych składników odżywczych i zalicza się je do produktów wysokobiałkowych. To samo dotyczy jeśli chodzi o wszystkie owoce morza takie jak kraby, raki, małże, krewetki i langusty. Białko takich właśnie owoców morza jest pełnowartościowe i zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Smak pieczonych czy wędzonych ryb należy do tych najbardziej poszukiwanych i nigdy nie można się obejść kiedy latem przechodzimy obok wędzarni, aby nie kupić sobie pysznej wędzonej ryby. W handlu spotyka się zarówno ryby morskie i słodkowodne. Najbardziej są poszukiwane te morskie, które są przepyszne. Świeża ryba odznacza się zapachem wody rzecznej, jeziornej, stawowej i zawsze będzie rybą o niepowtarzalnym smaku. To samo dotyczy ryb morskich które są bardzo polecanymi rybami ze względu na właściwości odżywcze. Zawsze przed przygotowaniem ryb należy je dokładnie oczyścić i namoczyć w wodzie.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Projektowanie kuchni w domuProjektowanie kuchni w domu
    W kuchni przede wszystkim przygotowujemy posiłki, ale bardzo często kuchnia ma również wiele innych funkcji. Jest to pomieszczenie w jakim możemy przyjmować gości, a także w jakim możemy umieścić jadalnię. …
  • Budyń albo kisielBudyń albo kisiel
    Przypomnij sobie lata młodości, kiedy to będąc u babci tworzyła specyfiki o niesamowitym smaku. Zawsze było to tajemnicą dla młodego człowieka, jak z tak prostych składników jakimi są mleko lub …
  • Gazowane napoje w ciążyGazowane napoje w ciąży
    Napoje dla kobiety w ciąży. Ciąża to okres, w którym kobieta powinna przyjrzeć się temu, w jaki sposób się odżywia. Nie chodzi o to, by zacząć jeść za dwoje, ale …