Strony

Urządzenie restauracji. Marzeniem wielu z nas jest posiadanie własnego biznesu gastronomicznego. nie wydaje nam się to trudnym przedsięwzięciem i jeśli tylko jesteśmy w stanie zgromadzić odpowiednie środki finansowe, myślimy, że otwarcie własnego lokalu pozostaje kwestią czasu. tymczasem okazuje się, że z nowo powstałych restauracji czy barów tylko niewielka ich część zdoła utrzymać się na rynku. Restauratorzy narzekają na absurdalnie wysokie ceny koncesji na alkohol i papierosy, dodatkowo przeszkodą mogą się też okazać wymaganie inspekcji sanitarnych, które kładą wyjątkowy nacisk na utrzymanie higieny i wysokich standardów obsługi w lokalach gastronomicznych. Meble dla gastronomii kosztują sporo i może warto się zastanowić nad kupnem ich z drugiej ręki. Wymaganiem jest, by były one ze stali nierdzewnej, co pomaga w utrzymaniu ich w czystości. Musimy mieć świadomość, że prowadzanie własnej restauracji to ciężki kawałek chleba i niełatwo wyjść z tego zadania obronną ręką. Jeśli jednak jesteśmy na to zdecydowani, może okazać się, że odniesiemy sukces.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Kuchnia śląskaKuchnia śląska
    Kuchnia śląska to wyraz wielokulturowej tradycji regionu, to sposób gotowania wyrosły z trybu życia mieszkańców. Śląskie kulinaria przebojem zdobywają kubki smakowe mieszkańców z całej Polski.. Kuchnia śląska nie jest propozycją …
  • Zupy owocowe- kulinaria naszych babćZupy owocowe- kulinaria naszych babć
    Nasze babcie z niczego potrafiły zrobić prawdziwe przysmaki. Tak tez było jeśli chodzi o pyszne zupy owocowe robione jak sama nazwa mówi z owoców. Owocowe zupy z pewnością należą do …
  • Więcej niż sushiWięcej niż sushi
    Bez wątpienia Japonia oczarowała polskich smakoszy przeróżnych smaków. Jednak większość zapytanych o znajomość kuchni japońskiej bez mrugnięcia okiem wskaże na sushi. Spożywamy je coraz częściej, zapisujemy się na kursy gdzie …