Strony

Prowadzenie magazynu. Zarządzanie magazynem to bardzo skomplikowane zadanie logistyczne. Nie jest łatwo zgrać w czasie terminy dostaw, wywozu towarów, pracę zasobów ludzkich i odpowiednie zaplecze magazynowe. Aby magazyn działał bez niepotrzebnych przestojów, wszystko musi grać ze sobą jak dobrze naoliwiona maszyna.Podstawą sprawnego działania magazynu jest odpowiednie zaplecze maszynowe. Na stanie powinny znaleźć się przede wszystkim wózki widłowe, maszyny do pakowania i innego rodzaju sprzęty, mające za zadanie usprawnić pracę ludzkich rąk. Warto pamiętać, że najważniejsze w pracy magazynu, powinno być zachowanie standardów bezpieczeństwa. W końcu najważniejsze jest życie i zdrowie pracujących dla nas osób. Wyznaczenie stref fo jazdy wózkami, odpowiednia ilość miejsca do pracy czy solidny montaż regałów magazynowych to tylko kilka z reguł, których należy przestrzegać, by praca w magazynie była bezpieczna. Warto pamiętać o zapewnieniu pracownikom odpowiedniego zaplecza socjalnego, to znaczy miejsc, gdzie podczas przerwy będa mogli w spokoju zjeść czy odpocząć.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Catering jako sposób na udaną imprezęCatering jako sposób na udaną imprezę
    Coraz częściej na wszelkie okoliczności zamawia się catering. W pracy zamiast automatów z chipsami i zakąskami zamawia się firmę, która oferuje dobre jedzenie za niewielką cenę. Podczas przerwy pracownicy mają …
  • Kuchnia śląskaKuchnia śląska
    Kuchnia śląska to wyraz wielokulturowej tradycji regionu, to sposób gotowania wyrosły z trybu życia mieszkańców. Śląskie kulinaria przebojem zdobywają kubki smakowe mieszkańców z całej Polski.. Kuchnia śląska nie jest propozycją …
  • Tajemnica wykonania smacznych kopytekTajemnica wykonania smacznych kopytek
    Jest w naszej kuchni wiele potraw bardzo prostych w wykonaniu, niezwykle tanich, bowiem wykorzystujących produkty, które pozostały na przykład z obiadu serwowanego poprzedniego dnia, a jednocześnie bardzo smacznych. Klasycznym przykładem …