Strony

Kuchnia włoska słynie ze swojego smaku. Często pytając znajomych, którą kuchnię najlepiej preferują słyszę odpowiedź – kuchnia włoska. Co w niej jest? Zastanowiłem się chwilę i mam odpowiedź. Głównym składnikiem każdego posiłku jest makaron. To on sprawia, że obiad jest syty. Sportowcy spożywają dużo makaronu, gdyż jest pożywny i dobrze buduje masę mięśniową. Głównym daniem z Włoch, które każdy zna to pizza. Przygotowanie pizzy jest bardzo proste – składa się z ciasta odpowiednio ugniecionego, sosu z przyprawami takimi jak majeranek i inne zioła oraz dodatkami. Dodatki należy wybrać wedle uznania, można użyć dosłownie wszystkiego. Zaczynając na mięsie – szynka, kurczak, poprzez owoce – ananas, kończąc na warzywach – brokuły. Do każdej pizzy otrzymujemy sosy, najczęściej pomidorowy oraz czosnkowy. Ten pierwszy jest dla osób o delikatniejszym podniebieniu. Drugi nie dość, że ostry, to dodatkowo o intensywnym zapachu. Nie polecam jeść pizzę przed randką z ukochaną osobą ze względu na walory aromatyczne i zapachowe. Do pizzy najlepszym dodatkiem w kwestii popijania jest ulubiony napój gazowany. Może być on o smaku coli, może być po prostu orzeźwiający. Podczas jedzenia należy mało popijać, gdyż wpływa to na sytość posiłku. Dopiero po zjedzeniu najlepszym rozwiązaniem jest przepić pełną szklanką.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Meble dla gastronomiiMeble dla gastronomii
    Urządzenie restauracji. Marzeniem wielu z nas jest posiadanie własnego biznesu gastronomicznego. nie wydaje nam się to trudnym przedsięwzięciem i jeśli tylko jesteśmy w stanie zgromadzić odpowiednie środki finansowe, myślimy, że …
  • Zamki do drzwi na odcisk palcaZamki do drzwi na odcisk palca
    Zamki do drzwi w szafkach kuchennych. Kuchnia to miejsce, w którym toczy się całe nasze życie. Tu się spotykamy, żeby wspólnie zjeść posiłek. Zdarzają się też samotne pory między posiłkami. …
  • Uczyń z gotowania swoją pasjęUczyń z gotowania swoją pasję
    Już od wielu wieków gotowanie nie jest zwykłą domową czynnością, służącą zaspokojeniu głodu. Jest niemalże samodzielną dziedziną praktycznego wykorzystania odkryć i doświadczeń wielu pokoleń kucharzy z całego świata. Dla wielu …