Strony

Nie da się ukryć, że w naszej kuchni nie unikniemy węglowodanowych dodatków do potraw takich, jak choćby kasza, ryż, czy też ziemniaki. W naszym kraju przyjęło się używać jako dodatku do przysłowiowego kotleta przede wszystkim ziemniaków w różnej postaci. Najczęściej jemy klasyczne ziemniaki z wody, jednakże coraz częściej decydujemy się na zapiekane, bądź też dostarczane w postaci frytek. Możliwości w tym zakresie jest wiele i wszystkie sprawdzają się bardzo dobrze. Jednakże, z całą pewnością warto ziemniaki zastąpić bardziej bogatymi w błonnik węglowodanami. Najlepiej sprawdzi się w kuchni kasza – jaglana, bądź też gryczana. Choć wielu z nas ma złe skojarzenia z czasami dzieciństwa w tym zakresie, to przyznać trzeba, że produkt ten jest bardzo atrakcyjny pod wieloma względami i jeśli tylko dobrze kaszę przyrządzimy, to efekt na pewno będzie zadowalający. Polecany jest także ryż w wielu swoich odmianach – najlepiej zaś skorzystać na pewno z brązowego, który jest doskonałym źródłem błonnika, z którego warto skorzystać.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Orientalna i egzotyczna kuchnia chińskaOrientalna i egzotyczna kuchnia chińska
    Jak wiadomo najlepsze są domowe obiady, ale czasem mamy ochotę spróbować czegoś nowego, do tej pory nam nieznanego. Wielu naszych rodaków bardzo ceni sobie kuchnię wschodu, a szczególnie chińską. Chińczycy …
  • Moda na programy kulinarneModa na programy kulinarne
    Obecnie bardzo popularne jest gotowanie, którym to raczy nas telewizja. Kolejne programy serwują nam programy kulinarne. Jedne z nich traktują o przepisach na najwymyślniejsze potrawy, inne przypominają w pewnym sensie …
  • Doskonałe sałatkiDoskonałe sałatki
    Sałatki z pewnością są lubiane przez większość z nas. Nic tak doskonale nie pozostaje w takich sytuacjach uwarunkowane jak elementy dotyczące odpowiedniej kombinacji składników. Tutaj bardzo dobrze pozostają zaprezentowane smaczne …