Strony

Nie da się ukryć, że w naszej kuchni nie unikniemy węglowodanowych dodatków do potraw takich, jak choćby kasza, ryż, czy też ziemniaki. W naszym kraju przyjęło się używać jako dodatku do przysłowiowego kotleta przede wszystkim ziemniaków w różnej postaci. Najczęściej jemy klasyczne ziemniaki z wody, jednakże coraz częściej decydujemy się na zapiekane, bądź też dostarczane w postaci frytek. Możliwości w tym zakresie jest wiele i wszystkie sprawdzają się bardzo dobrze. Jednakże, z całą pewnością warto ziemniaki zastąpić bardziej bogatymi w błonnik węglowodanami. Najlepiej sprawdzi się w kuchni kasza – jaglana, bądź też gryczana. Choć wielu z nas ma złe skojarzenia z czasami dzieciństwa w tym zakresie, to przyznać trzeba, że produkt ten jest bardzo atrakcyjny pod wieloma względami i jeśli tylko dobrze kaszę przyrządzimy, to efekt na pewno będzie zadowalający. Polecany jest także ryż w wielu swoich odmianach – najlepiej zaś skorzystać na pewno z brązowego, który jest doskonałym źródłem błonnika, z którego warto skorzystać.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Słodycze w kuchniSłodycze w kuchni
    Każdy z nas jest po części łasuchem i gdyby mógł to zjadłby tak ogromną ilość wszelkiego rodzaju słodyczy, od których mógłby pęknąć. W wielu wypadkach ludzie starają się więc o …
  • Możliwości amatoraMożliwości amatora
    Amatorzy w kuchni także mogą sobie poradzić z daniami, z którymi wcześniej nie muszą być nawet znane. Wbrew wszelkim pozorom kuchnia to odpowiednie miejsce dla każdego, kto tylko chce nabrać …
  • Niezastąpiony smak domowej kuchniNiezastąpiony smak domowej kuchni
    Wielu z nas nie ma czasu na przyrządzanie domowych posiłków i je dania w biegu w pobliskich restauracjach między zajęciami. Warto wspomnieć, że nie jest to odpowiedni tryb życia i …