Strony

Nie da się ukryć, że w naszej kuchni nie unikniemy węglowodanowych dodatków do potraw takich, jak choćby kasza, ryż, czy też ziemniaki. W naszym kraju przyjęło się używać jako dodatku do przysłowiowego kotleta przede wszystkim ziemniaków w różnej postaci. Najczęściej jemy klasyczne ziemniaki z wody, jednakże coraz częściej decydujemy się na zapiekane, bądź też dostarczane w postaci frytek. Możliwości w tym zakresie jest wiele i wszystkie sprawdzają się bardzo dobrze. Jednakże, z całą pewnością warto ziemniaki zastąpić bardziej bogatymi w błonnik węglowodanami. Najlepiej sprawdzi się w kuchni kasza – jaglana, bądź też gryczana. Choć wielu z nas ma złe skojarzenia z czasami dzieciństwa w tym zakresie, to przyznać trzeba, że produkt ten jest bardzo atrakcyjny pod wieloma względami i jeśli tylko dobrze kaszę przyrządzimy, to efekt na pewno będzie zadowalający. Polecany jest także ryż w wielu swoich odmianach – najlepiej zaś skorzystać na pewno z brązowego, który jest doskonałym źródłem błonnika, z którego warto skorzystać.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Lista firm catering
    Lista firm cateringowych. Kuchnia to temat-rzeka. Szczególnie od czasów, kiedy w Polsce popularne zrobiły się programy kulinarne, a i kulinarni blogerzy mają tak naprawdę sporo do powiedzenia. Zwykłemu, nie siedzącemu …
  • Kuchnie świata – która najlepsza?
    Potrawy, które jemy są od siebie różne, w zależności od tego, w jakiej części świata przebywamy. Stąd też, gdy jedziemy w jakieś mniej, lub bardziej egzotyczne miejsce poza granicami naszego …
  • Dania na kolację
    Istnieje wiele przepisów, którymi można by było się zasugerować przygotowując kolację. Standardowo ogranicza się ona do lekkich kanapeczek z wędlina lub serem. Czasami panie domu przygotowują doskonałe sałatki warzywne, którymi …