Strony

Nie da się ukryć, że w naszej kuchni nie unikniemy węglowodanowych dodatków do potraw takich, jak choćby kasza, ryż, czy też ziemniaki. W naszym kraju przyjęło się używać jako dodatku do przysłowiowego kotleta przede wszystkim ziemniaków w różnej postaci. Najczęściej jemy klasyczne ziemniaki z wody, jednakże coraz częściej decydujemy się na zapiekane, bądź też dostarczane w postaci frytek. Możliwości w tym zakresie jest wiele i wszystkie sprawdzają się bardzo dobrze. Jednakże, z całą pewnością warto ziemniaki zastąpić bardziej bogatymi w błonnik węglowodanami. Najlepiej sprawdzi się w kuchni kasza – jaglana, bądź też gryczana. Choć wielu z nas ma złe skojarzenia z czasami dzieciństwa w tym zakresie, to przyznać trzeba, że produkt ten jest bardzo atrakcyjny pod wieloma względami i jeśli tylko dobrze kaszę przyrządzimy, to efekt na pewno będzie zadowalający. Polecany jest także ryż w wielu swoich odmianach – najlepiej zaś skorzystać na pewno z brązowego, który jest doskonałym źródłem błonnika, z którego warto skorzystać.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Kuchnia hiszpańska jest bardzo róznorodnaKuchnia hiszpańska jest bardzo róznorodna
    Kuchnia hiszpańska jest bardzo popularna w Europie i znana na całym świecie, ma bardzo wielu zwolenników ze względu na niezwykłe smaki i aromaty, które wywodzą się z różnych kultur i …
  • Jedzenie zmodyfikowane genetycznieJedzenie zmodyfikowane genetycznie
    Ludzkość bada cały czas to jak można usprawnić uprawy, po to, aby móc mówić o rewolucji w wyżywieniu. Istotnie takie podejście bardzo nam się przydaje i osiągamy na tym polu …
  • Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem są eleganckieEkologiczne torby papierowe z nadrukiem są eleganckie
    Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem są eleganckie. W obecnych czasach coraz częściej zwracamy uwagę na towary, które wybieramy w sklepie. Czytamy dokładnie etykiety, staramy się unikać polepszaczy smaku i chemicznych …