Strony

Nie da się ukryć, że w naszej kuchni nie unikniemy węglowodanowych dodatków do potraw takich, jak choćby kasza, ryż, czy też ziemniaki. W naszym kraju przyjęło się używać jako dodatku do przysłowiowego kotleta przede wszystkim ziemniaków w różnej postaci. Najczęściej jemy klasyczne ziemniaki z wody, jednakże coraz częściej decydujemy się na zapiekane, bądź też dostarczane w postaci frytek. Możliwości w tym zakresie jest wiele i wszystkie sprawdzają się bardzo dobrze. Jednakże, z całą pewnością warto ziemniaki zastąpić bardziej bogatymi w błonnik węglowodanami. Najlepiej sprawdzi się w kuchni kasza – jaglana, bądź też gryczana. Choć wielu z nas ma złe skojarzenia z czasami dzieciństwa w tym zakresie, to przyznać trzeba, że produkt ten jest bardzo atrakcyjny pod wieloma względami i jeśli tylko dobrze kaszę przyrządzimy, to efekt na pewno będzie zadowalający. Polecany jest także ryż w wielu swoich odmianach – najlepiej zaś skorzystać na pewno z brązowego, który jest doskonałym źródłem błonnika, z którego warto skorzystać.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Smaczne deserySmaczne desery
    Bardzo wielu z nas uwielbia słodycze. Nic w tym dziwnego, skoro są one po prostu pyszne. Czasami jednak zamiast kupować kolejne batoniki czy ciastka w sklepie, warto zdecydować się na …
  • Cukinia jest dobra w każdej odsłonieCukinia jest dobra w każdej odsłonie
    Cukinia jest warzywem nie do końca wykorzystanym na naszych stołach i nie wszyscy wiedzą, że jest to warzywo niezwykłe, które można wykorzystać na różne sposoby. Oczywiście wiadomo, że można wykorzystać …
  • Kuchnia – książkiKuchnia – książki
    Kuchnią w dzisiejszych czasach interesuje się niemal każdy człowiek. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że jest to temat bardzo, ale to bardzo interesujący. Poza tym, trudno sobie wyobrazić życie i funkcjonowanie …