Strony

Nie da się ukryć, że w naszej kuchni nie unikniemy węglowodanowych dodatków do potraw takich, jak choćby kasza, ryż, czy też ziemniaki. W naszym kraju przyjęło się używać jako dodatku do przysłowiowego kotleta przede wszystkim ziemniaków w różnej postaci. Najczęściej jemy klasyczne ziemniaki z wody, jednakże coraz częściej decydujemy się na zapiekane, bądź też dostarczane w postaci frytek. Możliwości w tym zakresie jest wiele i wszystkie sprawdzają się bardzo dobrze. Jednakże, z całą pewnością warto ziemniaki zastąpić bardziej bogatymi w błonnik węglowodanami. Najlepiej sprawdzi się w kuchni kasza – jaglana, bądź też gryczana. Choć wielu z nas ma złe skojarzenia z czasami dzieciństwa w tym zakresie, to przyznać trzeba, że produkt ten jest bardzo atrakcyjny pod wieloma względami i jeśli tylko dobrze kaszę przyrządzimy, to efekt na pewno będzie zadowalający. Polecany jest także ryż w wielu swoich odmianach – najlepiej zaś skorzystać na pewno z brązowego, który jest doskonałym źródłem błonnika, z którego warto skorzystać.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Kurczak na kolacjęKurczak na kolację
    Kurczak przygotowywany na kolację jest na pewno odpowiednim pomysłem. Wykorzystując oryginalne przepisy jak najbardziej można stworzyć danie popisowe. Bardzo dobrze smakuje przede wszystkim kurczak w kilku smakach. Mając na uwadze …
  • Orientalna i egzotyczna kuchnia chińskaOrientalna i egzotyczna kuchnia chińska
    Jak wiadomo najlepsze są domowe obiady, ale czasem mamy ochotę spróbować czegoś nowego, do tej pory nam nieznanego. Wielu naszych rodaków bardzo ceni sobie kuchnię wschodu, a szczególnie chińską. Chińczycy …
  • Kuchnia śląskaKuchnia śląska
    Kuchnia śląska to wyraz wielokulturowej tradycji regionu, to sposób gotowania wyrosły z trybu życia mieszkańców. Śląskie kulinaria przebojem zdobywają kubki smakowe mieszkańców z całej Polski.. Kuchnia śląska nie jest propozycją …