Strony

Nie da się ukryć, że w naszej kuchni nie unikniemy węglowodanowych dodatków do potraw takich, jak choćby kasza, ryż, czy też ziemniaki. W naszym kraju przyjęło się używać jako dodatku do przysłowiowego kotleta przede wszystkim ziemniaków w różnej postaci. Najczęściej jemy klasyczne ziemniaki z wody, jednakże coraz częściej decydujemy się na zapiekane, bądź też dostarczane w postaci frytek. Możliwości w tym zakresie jest wiele i wszystkie sprawdzają się bardzo dobrze. Jednakże, z całą pewnością warto ziemniaki zastąpić bardziej bogatymi w błonnik węglowodanami. Najlepiej sprawdzi się w kuchni kasza – jaglana, bądź też gryczana. Choć wielu z nas ma złe skojarzenia z czasami dzieciństwa w tym zakresie, to przyznać trzeba, że produkt ten jest bardzo atrakcyjny pod wieloma względami i jeśli tylko dobrze kaszę przyrządzimy, to efekt na pewno będzie zadowalający. Polecany jest także ryż w wielu swoich odmianach – najlepiej zaś skorzystać na pewno z brązowego, który jest doskonałym źródłem błonnika, z którego warto skorzystać.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Tani catering dietetyczny warszawaTani catering dietetyczny warszawa
    Sposób na zdrową dietę. Zdrowy styl życia zyskuje wielu zwolenników. Dzieje się tak dlatego, że coraz więcej osób ma świadomość tego, że odpowiednio zbilansowana dieta połączona z aktywnością fizyczną pomaga …
  • Kurki na talerzuKurki na talerzu
    Wielu z nas lubi jeść grzyby. Warto jednak ograniczyć się tylko do tych, które możemy kupić w sklepie. Przede wszystkim warto zwrócić uwagę na znane wszystkim kurki, które są bardzo …
  • Potrawy BożonarodzeniowePotrawy Bożonarodzeniowe
    W momencie kiedy na zewnątrz zaczyna przybywać bardzo szybko dużej ilości śniegu i temperatury również pokazują nam, że jest to już czas zimy to naprawę warto jest się postarać o …