Strony

Nie da się ukryć, że w naszej kuchni nie unikniemy węglowodanowych dodatków do potraw takich, jak choćby kasza, ryż, czy też ziemniaki. W naszym kraju przyjęło się używać jako dodatku do przysłowiowego kotleta przede wszystkim ziemniaków w różnej postaci. Najczęściej jemy klasyczne ziemniaki z wody, jednakże coraz częściej decydujemy się na zapiekane, bądź też dostarczane w postaci frytek. Możliwości w tym zakresie jest wiele i wszystkie sprawdzają się bardzo dobrze. Jednakże, z całą pewnością warto ziemniaki zastąpić bardziej bogatymi w błonnik węglowodanami. Najlepiej sprawdzi się w kuchni kasza – jaglana, bądź też gryczana. Choć wielu z nas ma złe skojarzenia z czasami dzieciństwa w tym zakresie, to przyznać trzeba, że produkt ten jest bardzo atrakcyjny pod wieloma względami i jeśli tylko dobrze kaszę przyrządzimy, to efekt na pewno będzie zadowalający. Polecany jest także ryż w wielu swoich odmianach – najlepiej zaś skorzystać na pewno z brązowego, który jest doskonałym źródłem błonnika, z którego warto skorzystać.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Sery pleśniowe królują na polskich stołachSery pleśniowe królują na polskich stołach
    Każdy z nas wie, że przysmak, jakim jest ser pleśniowy, pochodzi z Francji. To właśnie tam powstaje ten wyszukany, wręcz arystokratyczny gatunek sera. Dojrzewając w ciemnych piwnicach nabiera niezwykłej głębi …
  • Kulinarne rewolucjeKulinarne rewolucje
    Od jakiegoś już czasu polska kuchnia przechodzi kuchenne rewolucje, które są wyzwaniem dla każdego kto tylko chce podnieść jakość ulepszenia potraw w swojej kuchni. Kuchenne rewolucje są do tego stopnia …
  • Gazowane napoje w ciążyGazowane napoje w ciąży
    Napoje dla kobiety w ciąży. Ciąża to okres, w którym kobieta powinna przyjrzeć się temu, w jaki sposób się odżywia. Nie chodzi o to, by zacząć jeść za dwoje, ale …