Strony

W niecałe pół godziny, możemy przygotować przepyszne jajka z krewetkami, które możemy podać na kolacje, czy śniadanie, swoim bliskim. Dla czterech osób będzie nam potrzebne 12 jajek, puszka krewetek, 3 konserwowe ogórki, łyżka majonezu, sól, musztarda (najlepiej pomidorowa), kolorowy pieprz ziarnisty, gałka muszkatołowa (odrobina!) i suszony szczypiorek. Przejdźmy już do przygotowania tej pysznej, odmiennej potrawy, którą możemy przyrządzić. Jajka gotujemy na twardo około 10 minut, obieramy i dzielimy na pół, wzdłuż szerszego boku. Delikatnie należy teraz wyciągnąć żółtko i wrzucić je do miseczki, dodajemy do żółtek majonez, drobno pokrojone ogórki konserwowe i osączone z zalewy krewetki, część krewetek należy jednak zostawić do dekoracji. Dodajemy łyżeczkę musztardy pomidorowej, łyżeczkę suszonego szczypiorku, sól i świeżo zmielony kolorowy pieprz. Wszystkie składniki należy teraz dokładnie wymieszać i następnie nałożyć do białek (w miejsce żółtek), następnie gotowe już jajka dekorujemy krewetkami, możemy również ułożyć na jajkach kawałki szczypiorku lub koperku – dla uroku.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Polska kuchnia w doskonałym wydaniuPolska kuchnia w doskonałym wydaniu
    Z pewnością wśród wielu z nas są zwolennicy tylko i wyłącznie polskiej kuchni. Robi ona bowiem bardzo dobre wrażenie i smakuje wyśmienicie w szczególności wówczas, gdy przygotowana jest przez dobrego …
  • Dobrej jakości patelnie do gotowaniaDobrej jakości patelnie do gotowania
    Każdy z nas lubi od czasu do czasu dogodzić sobie w kuchni różnego rodzaju najbardziej wymyślnymi potrawami jakie tylko przyjdą nam do głowy. Powinniśmy postarać się przede wszystkim o to, …
  • Smak prawdziwej waniliiSmak prawdziwej wanilii
    Wanilia to jeden z tych dodatków aromatyzujących, które wykorzystujemy w kuchni bardzo szeroko – szczególnie, gdy przygotowujemy desery. Aby mieć szansę na poznanie prawdziwego smaku wanilii – intensywnego, aromatycznego i …