Strony

W niecałe pół godziny, możemy przygotować przepyszne jajka z krewetkami, które możemy podać na kolacje, czy śniadanie, swoim bliskim. Dla czterech osób będzie nam potrzebne 12 jajek, puszka krewetek, 3 konserwowe ogórki, łyżka majonezu, sól, musztarda (najlepiej pomidorowa), kolorowy pieprz ziarnisty, gałka muszkatołowa (odrobina!) i suszony szczypiorek. Przejdźmy już do przygotowania tej pysznej, odmiennej potrawy, którą możemy przyrządzić. Jajka gotujemy na twardo około 10 minut, obieramy i dzielimy na pół, wzdłuż szerszego boku. Delikatnie należy teraz wyciągnąć żółtko i wrzucić je do miseczki, dodajemy do żółtek majonez, drobno pokrojone ogórki konserwowe i osączone z zalewy krewetki, część krewetek należy jednak zostawić do dekoracji. Dodajemy łyżeczkę musztardy pomidorowej, łyżeczkę suszonego szczypiorku, sól i świeżo zmielony kolorowy pieprz. Wszystkie składniki należy teraz dokładnie wymieszać i następnie nałożyć do białek (w miejsce żółtek), następnie gotowe już jajka dekorujemy krewetkami, możemy również ułożyć na jajkach kawałki szczypiorku lub koperku – dla uroku.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Sałatki z rybSałatki z ryb
    Wiele osób bardzo lubi eksperymentować w swoich domach z różnego rodzaju smakami. Czas spędzony przez nich w kuchni jest dla nich jednym z najlepszych gdyż mogą dzięki niemu naprawdę dobrze …
  • Doskonałe sałatkiDoskonałe sałatki
    Sałatki z pewnością są lubiane przez większość z nas. Nic tak doskonale nie pozostaje w takich sytuacjach uwarunkowane jak elementy dotyczące odpowiedniej kombinacji składników. Tutaj bardzo dobrze pozostają zaprezentowane smaczne …
  • Porządek w kuchniPorządek w kuchni
    Czy masz świadomość tego, że ludzie często przyrządzają sobie posiłki w ogóle bez żadnego przygotowania logistycznego. Robią to za pomocą brudnych narzędzi, często nie wiedza gdzie co jest. Porządek w …