Strony

W niecałe pół godziny, możemy przygotować przepyszne jajka z krewetkami, które możemy podać na kolacje, czy śniadanie, swoim bliskim. Dla czterech osób będzie nam potrzebne 12 jajek, puszka krewetek, 3 konserwowe ogórki, łyżka majonezu, sól, musztarda (najlepiej pomidorowa), kolorowy pieprz ziarnisty, gałka muszkatołowa (odrobina!) i suszony szczypiorek. Przejdźmy już do przygotowania tej pysznej, odmiennej potrawy, którą możemy przyrządzić. Jajka gotujemy na twardo około 10 minut, obieramy i dzielimy na pół, wzdłuż szerszego boku. Delikatnie należy teraz wyciągnąć żółtko i wrzucić je do miseczki, dodajemy do żółtek majonez, drobno pokrojone ogórki konserwowe i osączone z zalewy krewetki, część krewetek należy jednak zostawić do dekoracji. Dodajemy łyżeczkę musztardy pomidorowej, łyżeczkę suszonego szczypiorku, sól i świeżo zmielony kolorowy pieprz. Wszystkie składniki należy teraz dokładnie wymieszać i następnie nałożyć do białek (w miejsce żółtek), następnie gotowe już jajka dekorujemy krewetkami, możemy również ułożyć na jajkach kawałki szczypiorku lub koperku – dla uroku.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Dania na kolacjęDania na kolację
    Istnieje wiele przepisów, którymi można by było się zasugerować przygotowując kolację. Standardowo ogranicza się ona do lekkich kanapeczek z wędlina lub serem. Czasami panie domu przygotowują doskonałe sałatki warzywne, którymi …
  • Kuchnia w naszym domuKuchnia w naszym domu
    Jeśli chcemy ułatwić sobie tworzenie posiłków powinniśmy stworzyć odpowiednią kuchnię. Jeśli lubimy gotować kuchnia powinna być przede wszystkim funkcjonalna. W takim przypadku musimy przede wszystkim decydować się na takie rozwiązania, …
  • Dobre naleśnikiDobre naleśniki
    Naleśniki to jedna z najpopularniejszych potraw, którą wykorzystać można zarówno na śniadanie, czy też podwieczorek, jak i jako danie obiadowe. Możliwości jest wiele, ale aby móc stworzyć dobre krokiety, naleśniki …