Strony

W niecałe pół godziny, możemy przygotować przepyszne jajka z krewetkami, które możemy podać na kolacje, czy śniadanie, swoim bliskim. Dla czterech osób będzie nam potrzebne 12 jajek, puszka krewetek, 3 konserwowe ogórki, łyżka majonezu, sól, musztarda (najlepiej pomidorowa), kolorowy pieprz ziarnisty, gałka muszkatołowa (odrobina!) i suszony szczypiorek. Przejdźmy już do przygotowania tej pysznej, odmiennej potrawy, którą możemy przyrządzić. Jajka gotujemy na twardo około 10 minut, obieramy i dzielimy na pół, wzdłuż szerszego boku. Delikatnie należy teraz wyciągnąć żółtko i wrzucić je do miseczki, dodajemy do żółtek majonez, drobno pokrojone ogórki konserwowe i osączone z zalewy krewetki, część krewetek należy jednak zostawić do dekoracji. Dodajemy łyżeczkę musztardy pomidorowej, łyżeczkę suszonego szczypiorku, sól i świeżo zmielony kolorowy pieprz. Wszystkie składniki należy teraz dokładnie wymieszać i następnie nałożyć do białek (w miejsce żółtek), następnie gotowe już jajka dekorujemy krewetkami, możemy również ułożyć na jajkach kawałki szczypiorku lub koperku – dla uroku.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Gotowanie dla niemowlaków
    Dzieci najmłodsze stanowią najbardziej wymagającą grupę konsumentów. Przygotowane dla nich posiłki różnią się znacznie od tych, jakie przeważnie spożywają osoby dorosłe. Dzieci najmłodsze nie mogą spożywać większości produktów. konieczne jest …
  • Filtr do wody
    Filtr do wody. Od paru lat w mediach stale trwa kampania promująca picie wody zamiast soków i innych kolorowych napojów. Jest to bardzo dobre rozwiązanie, bowiem dzieci chętniej wybierają wodę, …
  • Kulinarne rozwiązania
    Współcześnie człowiek jest otwarty na wiele nowoczesnych rozwiązań. Dotyczy to różnych sfer życia. W tym również sfery kulinarnej. Jak wiadomo, każdy aby przeżyć musi jeść, dobrze się odżywiać. Jest to …