Strony

W niecałe pół godziny, możemy przygotować przepyszne jajka z krewetkami, które możemy podać na kolacje, czy śniadanie, swoim bliskim. Dla czterech osób będzie nam potrzebne 12 jajek, puszka krewetek, 3 konserwowe ogórki, łyżka majonezu, sól, musztarda (najlepiej pomidorowa), kolorowy pieprz ziarnisty, gałka muszkatołowa (odrobina!) i suszony szczypiorek. Przejdźmy już do przygotowania tej pysznej, odmiennej potrawy, którą możemy przyrządzić. Jajka gotujemy na twardo około 10 minut, obieramy i dzielimy na pół, wzdłuż szerszego boku. Delikatnie należy teraz wyciągnąć żółtko i wrzucić je do miseczki, dodajemy do żółtek majonez, drobno pokrojone ogórki konserwowe i osączone z zalewy krewetki, część krewetek należy jednak zostawić do dekoracji. Dodajemy łyżeczkę musztardy pomidorowej, łyżeczkę suszonego szczypiorku, sól i świeżo zmielony kolorowy pieprz. Wszystkie składniki należy teraz dokładnie wymieszać i następnie nałożyć do białek (w miejsce żółtek), następnie gotowe już jajka dekorujemy krewetkami, możemy również ułożyć na jajkach kawałki szczypiorku lub koperku – dla uroku.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Potrawy BożonarodzeniowePotrawy Bożonarodzeniowe
    W momencie kiedy na zewnątrz zaczyna przybywać bardzo szybko dużej ilości śniegu i temperatury również pokazują nam, że jest to już czas zimy to naprawę warto jest się postarać o …
  • Informacje o kuchniach świataInformacje o kuchniach świata
    Zdobywanie informacji jeszcze nigdy nie było tak proste, jakim jest dzisiaj. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że umożliwia to źródło jakim jest Internet. Nie od dziś wiadomo, że to właśnie Internet …
  • Najdziwniejsze potrawy świataNajdziwniejsze potrawy świata
    Zastanawialiście się, jakie są najdziwniejsze dania podawane na świecie? Okazuje się, że może być coś dużo gorszego niż serwowane owady czy polskie flaki. W wielu krajach na całym świecie podaje …