Strony

Etykiety na słoiki – porządek w spiżarni. W sezonie letnim i jesiennym większość kobiet zajmuje się przygotowywaniem przetworów. Najczęściej robimy dżemy, kompoty, soki, sałatki warzywne, kisimy ogórki. Wszystko to z przyjemnością zjemy podczas mroźnych zim przypominając sobie smak lata. Oprócz dużej ilości słoików z pewnością przydadzą się również etykiety na słoiki. Mają one zadanie utrzymać porządek wśród przetworów i oznaczyć je. Na etykiecie można napisać datę wykonania przetworu oraz z czego został wykonany. Dzięki temu bez trudu znajdziemy interesujący nas słoik z dżemem czy kompotem wśród innych znajdujących się na półce. Za pomocą etykiet można także oznaczyć przyprawy wykorzystywane w kuchni, pojemniki z cukrem, mąką czy kawą. Mają one bardzo uniwersalny charakter, ale znacznie ułatwiają organizację w kuchni. Etykiety na słoiki mają różne kształty i wymiary, aby można było ją dobrać do różnej wielkości słoika. Ponad to często na etykiecie zamieszczone są charakterystyczne dla danego przetworu oznaczenia między innymi: wiśnia, truskawka, jabłko czy maliny.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Ciasta WielkanocneCiasta Wielkanocne
    W momencie kiedy kończy się zima i coraz bardziej czuje się wiosnę ludzie tylko marzą o odrobinie wolnego czasu, który z całą pewnością będą mieli do swojej dyspozycji w okresie …
  • Anglia na śniadanieAnglia na śniadanie
    Anglia jest bardzo pięknym krajem. Jest może mało turystyczna, ale bogata przede wszystkim pod względem historycznym. Jeżeli chodzi o jedzenie to trzeba powiedzieć, że ma swoje specyficzne walory smakowe, chociaż …
  • Praca w kuchniPraca w kuchni
    Praca w każdej jednej kuchni, może stać się dla nas naprawdę wielkim wyzwaniem. Ludzie starają się szukać w nich swojego ego, a także talentu, poprzez który, zostaną zaakceptowani, jako najbardziej …