Strony

Etykiety na słoiki – porządek w spiżarni. W sezonie letnim i jesiennym większość kobiet zajmuje się przygotowywaniem przetworów. Najczęściej robimy dżemy, kompoty, soki, sałatki warzywne, kisimy ogórki. Wszystko to z przyjemnością zjemy podczas mroźnych zim przypominając sobie smak lata. Oprócz dużej ilości słoików z pewnością przydadzą się również etykiety na słoiki. Mają one zadanie utrzymać porządek wśród przetworów i oznaczyć je. Na etykiecie można napisać datę wykonania przetworu oraz z czego został wykonany. Dzięki temu bez trudu znajdziemy interesujący nas słoik z dżemem czy kompotem wśród innych znajdujących się na półce. Za pomocą etykiet można także oznaczyć przyprawy wykorzystywane w kuchni, pojemniki z cukrem, mąką czy kawą. Mają one bardzo uniwersalny charakter, ale znacznie ułatwiają organizację w kuchni. Etykiety na słoiki mają różne kształty i wymiary, aby można było ją dobrać do różnej wielkości słoika. Ponad to często na etykiecie zamieszczone są charakterystyczne dla danego przetworu oznaczenia między innymi: wiśnia, truskawka, jabłko czy maliny.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Fast foodFast food
    Bardzo dużo ludzi sięga po gotowe produkty do jedzenia. Skłania ich do tego braku czasu, nie umiejętność gotowania czy lenistwo. Wśród tych produktów oprócz typowych hamburgerów czy innych fast foodów …
  • Ciasta WielkanocneCiasta Wielkanocne
    W momencie kiedy kończy się zima i coraz bardziej czuje się wiosnę ludzie tylko marzą o odrobinie wolnego czasu, który z całą pewnością będą mieli do swojej dyspozycji w okresie …
  • Wyposażenie dla gastronomiiWyposażenie dla gastronomii
    Własna restauracja. Jeśli prześladuje nas marzenie o własnym lokalu gastronomicznym i jesteśmy zdecydowani na jego prowadzenie w najbliższej przyszłości, musimy zdawać sobie sprawę z wielu rzeczy. Przede wszystkim, prowadzenie własnej …