Strony

Etykiety na słoiki – porządek w spiżarni. W sezonie letnim i jesiennym większość kobiet zajmuje się przygotowywaniem przetworów. Najczęściej robimy dżemy, kompoty, soki, sałatki warzywne, kisimy ogórki. Wszystko to z przyjemnością zjemy podczas mroźnych zim przypominając sobie smak lata. Oprócz dużej ilości słoików z pewnością przydadzą się również etykiety na słoiki. Mają one zadanie utrzymać porządek wśród przetworów i oznaczyć je. Na etykiecie można napisać datę wykonania przetworu oraz z czego został wykonany. Dzięki temu bez trudu znajdziemy interesujący nas słoik z dżemem czy kompotem wśród innych znajdujących się na półce. Za pomocą etykiet można także oznaczyć przyprawy wykorzystywane w kuchni, pojemniki z cukrem, mąką czy kawą. Mają one bardzo uniwersalny charakter, ale znacznie ułatwiają organizację w kuchni. Etykiety na słoiki mają różne kształty i wymiary, aby można było ją dobrać do różnej wielkości słoika. Ponad to często na etykiecie zamieszczone są charakterystyczne dla danego przetworu oznaczenia między innymi: wiśnia, truskawka, jabłko czy maliny.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Wszystko można zmienićWszystko można zmienić
    W dzisiejszych czasach bardzo często wraca się do kuchni tradycyjnej. Uważa się bowiem, że są to najpiękniejsze nie tylko smaki, ale również wspomnienia. Spożywając tradycyjne potrawy mówimy bardzo często, że …
  • Podgrzewacz do potrawPodgrzewacz do potraw
    Podgrzewacz do potraw. Dobre jedzenie to podstawa sukcesu na imprezach i przyjęciach. Najczęściej przygotowujemy zimne przekąski, ponieważ z daniami na ciepło jest już trochę więcej roboty, bowiem jedzenie to szybko …
  • Podstawą kuchni wielkopolskiej była kuchnia wiejskaPodstawą kuchni wielkopolskiej była kuchnia wiejska
    Jedną z najprostszych kuchni w naszym kraju jest kuchnia wielkopolska, która swoje początki bierze z tradycyjnej kuchni wiejskiej. Przepisy są proste, nie skomplikowane. Na pewno najbardziej z tego regionu są …