Strony

Etykiety na słoiki – porządek w spiżarni. W sezonie letnim i jesiennym większość kobiet zajmuje się przygotowywaniem przetworów. Najczęściej robimy dżemy, kompoty, soki, sałatki warzywne, kisimy ogórki. Wszystko to z przyjemnością zjemy podczas mroźnych zim przypominając sobie smak lata. Oprócz dużej ilości słoików z pewnością przydadzą się również etykiety na słoiki. Mają one zadanie utrzymać porządek wśród przetworów i oznaczyć je. Na etykiecie można napisać datę wykonania przetworu oraz z czego został wykonany. Dzięki temu bez trudu znajdziemy interesujący nas słoik z dżemem czy kompotem wśród innych znajdujących się na półce. Za pomocą etykiet można także oznaczyć przyprawy wykorzystywane w kuchni, pojemniki z cukrem, mąką czy kawą. Mają one bardzo uniwersalny charakter, ale znacznie ułatwiają organizację w kuchni. Etykiety na słoiki mają różne kształty i wymiary, aby można było ją dobrać do różnej wielkości słoika. Ponad to często na etykiecie zamieszczone są charakterystyczne dla danego przetworu oznaczenia między innymi: wiśnia, truskawka, jabłko czy maliny.

Leave a Reply

Strony
Z branży
  • Rolnik szuka żonyRolnik szuka żony
    Co dziś w telewizji?. Telewizja to potężne medium, mające ogromny wpływ na kształtowanie ludzkich zainteresowań, opinii, czy potrzeb. Niestety, każdy chyba przyzna, że poziom telewizyjnych programów leci na łeb, na …
  • Kuchnia śląskaKuchnia śląska
    Kuchnia śląska to wyraz wielokulturowej tradycji regionu, to sposób gotowania wyrosły z trybu życia mieszkańców. Śląskie kulinaria przebojem zdobywają kubki smakowe mieszkańców z całej Polski.. Kuchnia śląska nie jest propozycją …
  • Restauracja to przede wszystkim walka o klientaRestauracja to przede wszystkim walka o klienta
    Decydując się na własną restaurację trzeba być świadomym, że to bardzo poważny biznes. Chodzi tu przecież o jedzenie a jak wiadomo w tym przypadku należy zwracać szczególną uwagę na to …