Strony

Pierogi są jednym z popularniejszych dań jedzonych przez Polaków, często znajdziemy je w menu restauracji czy barów, możemy kupić gotowe pierogi z wybranym nadzieniem lub po prostu zrobić je samodzielnie w domu. Wielu ludziom wydaje się, że jest to sprawa bardzo skomplikowana i nie chcą nawet zaczynać, podczas gdy, chociaż są one pracochłonne to bardzo proste w przygotowaniu. Idealne ciasto na pierogi jest bardzo proste wystarczy zmieszać jedną szklankę wrzącego mleka z dwiema szklankami mąki oraz szczyptą soli, ciasto jest bardzo gorące, dlatego aby nie poparzyć sobie dłoni warto je wyrabiać mikserem. Następnie zawijamy powstałe ciasto i odstawiany na około dwadzieścia minut. Ciasto najlepiej jest wyjmować po kawałku, który wałkujemy wykrawamy z niego kółka za pomocą szklanki lub też specjalnego przyrządu do robienia pierogów. Kolejnym etapem jest nadziewanie idealnie lepiącego się ciasta, możemy to zrobić w zależności od tego na co mamy ochotę, na przykład mięsem mielonym z cebulą, kapustą i grzybami lub też owocami takimi jak wiśnie, truskawki czy maliny.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Wyczucie przy doprawianiu
    Jeśli chodzi o gotowanie, warto jest zwrócić szczególną uwagę na to, że mimo tego, iż wydaje nam się to prosta czynność, tak naprawdę takową ona nie jest i niekiedy nawet …
  • Ziemniaki na wiele sposobów
    Ziemniaki towarzysza nam od samego początku. Kwestiach kulinarnych mają wszechstronne zastosowanie, ponieważ można wykorzystać je na wiele sposobów. Przede wszystkim doskonale smakują i wyglądają w różnego typu sałatkach, jako danie …
  • Informacje o kuchniach świata
    Zdobywanie informacji jeszcze nigdy nie było tak proste, jakim jest dzisiaj. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że umożliwia to źródło jakim jest Internet. Nie od dziś wiadomo, że to właśnie Internet …