Strony

Naleśniki to jedna z najpopularniejszych potraw, którą wykorzystać można zarówno na śniadanie, czy też podwieczorek, jak i jako danie obiadowe. Możliwości jest wiele, ale aby móc stworzyć dobre krokiety, naleśniki z bitą śmietaną i owocami, czy też inne przysmaki oparte o ten rodzaj produktu, to trzeba z całą pewnością postarać się o odnalezienie najlepszego przepisu na naleśnik. A oto i on – warto trzymać się tych zaleceń, by mieć szansę na osiągnięcie dobrego efektu. Przede wszystkim, pamiętać warto z całą pewnością o tym, że naleśniki to przede wszystkim mieszanka mleka (koniecznie pełnotłustego – 3,5%!) z mąką pszenną (najlepiej typ 450), bądź kukurydzianą oraz jajkami. Konsystencja dobrego naleśnika przypominać będzie rzadki budyń, a więc w proporcjach musi się znaleźć mniej więcej tyle samo mąki, co mleka i do tego jedno, bądź maksymalnie dwa jajka. Pamiętać warto także o tym, że by naleśniki były naprawdę puszyste, warto do nich dodać odrobinę gazowanej wody mineralnej, która nada im takiego właśnie efektu.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Skup się a wszystko ci się uda
    Kuchnia to sztuka i należy o tym pamiętać. Przygotowując obiad trzeba włożyć w to całego siebie. Nie można kroić a w między czasie czytać sobie gazetę. Bardzo ważne jest skupienie …
  • Ziemniaki na wiele sposobów
    Ziemniaki towarzysza nam od samego początku. Kwestiach kulinarnych mają wszechstronne zastosowanie, ponieważ można wykorzystać je na wiele sposobów. Przede wszystkim doskonale smakują i wyglądają w różnego typu sałatkach, jako danie …
  • Etykiety na słoiki
    Etykiety na słoiki – porządek w spiżarni. W sezonie letnim i jesiennym większość kobiet zajmuje się przygotowywaniem przetworów. Najczęściej robimy dżemy, kompoty, soki, sałatki warzywne, kisimy ogórki. Wszystko to z …