Strony

Naleśniki to jedna z najpopularniejszych potraw, którą wykorzystać można zarówno na śniadanie, czy też podwieczorek, jak i jako danie obiadowe. Możliwości jest wiele, ale aby móc stworzyć dobre krokiety, naleśniki z bitą śmietaną i owocami, czy też inne przysmaki oparte o ten rodzaj produktu, to trzeba z całą pewnością postarać się o odnalezienie najlepszego przepisu na naleśnik. A oto i on – warto trzymać się tych zaleceń, by mieć szansę na osiągnięcie dobrego efektu. Przede wszystkim, pamiętać warto z całą pewnością o tym, że naleśniki to przede wszystkim mieszanka mleka (koniecznie pełnotłustego – 3,5%!) z mąką pszenną (najlepiej typ 450), bądź kukurydzianą oraz jajkami. Konsystencja dobrego naleśnika przypominać będzie rzadki budyń, a więc w proporcjach musi się znaleźć mniej więcej tyle samo mąki, co mleka i do tego jedno, bądź maksymalnie dwa jajka. Pamiętać warto także o tym, że by naleśniki były naprawdę puszyste, warto do nich dodać odrobinę gazowanej wody mineralnej, która nada im takiego właśnie efektu.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Meble dla gastronomiiMeble dla gastronomii
    Urządzenie restauracji. Marzeniem wielu z nas jest posiadanie własnego biznesu gastronomicznego. nie wydaje nam się to trudnym przedsięwzięciem i jeśli tylko jesteśmy w stanie zgromadzić odpowiednie środki finansowe, myślimy, że …
  • Posiłek na śniadaniePosiłek na śniadanie
    Posiłki na śniadanie mogą być jak najbardziej różne. Niekiedy wystarczą płatki z mlekiem, innym razem bekon i jajka sadzone to za mało. Na pewno trzeba dozować tego rodzaju potrawy umiejętnie. …
  • Czas spędzony w kuchniCzas spędzony w kuchni
    Chwilowe zainteresowanie nowoczesnymi stylami gotowania przerodziło się dzisiaj w wielką modę, która wiele mówi o ludziach spędzających czas w kuchni. Modne stało się nie tylko gotowanie, ale świadome dobieranie egzotycznych …