Strony

Naleśniki to jedna z najpopularniejszych potraw, którą wykorzystać można zarówno na śniadanie, czy też podwieczorek, jak i jako danie obiadowe. Możliwości jest wiele, ale aby móc stworzyć dobre krokiety, naleśniki z bitą śmietaną i owocami, czy też inne przysmaki oparte o ten rodzaj produktu, to trzeba z całą pewnością postarać się o odnalezienie najlepszego przepisu na naleśnik. A oto i on – warto trzymać się tych zaleceń, by mieć szansę na osiągnięcie dobrego efektu. Przede wszystkim, pamiętać warto z całą pewnością o tym, że naleśniki to przede wszystkim mieszanka mleka (koniecznie pełnotłustego – 3,5%!) z mąką pszenną (najlepiej typ 450), bądź kukurydzianą oraz jajkami. Konsystencja dobrego naleśnika przypominać będzie rzadki budyń, a więc w proporcjach musi się znaleźć mniej więcej tyle samo mąki, co mleka i do tego jedno, bądź maksymalnie dwa jajka. Pamiętać warto także o tym, że by naleśniki były naprawdę puszyste, warto do nich dodać odrobinę gazowanej wody mineralnej, która nada im takiego właśnie efektu.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • KuchniaKuchnia
    Kuchnia jest niewątpliwie bardzo ważnym pomieszczeniem w każdym domu. Nieraz nabiera znaczenia niemal symbolicznego, gdyż to w kuchnie spędzamy wspólnie czas na przygotowaniu posiłków, spożywamy posiłki z całą rodziną bądź …
  • Porządek w kuchniPorządek w kuchni
    Czy masz świadomość tego, że ludzie często przyrządzają sobie posiłki w ogóle bez żadnego przygotowania logistycznego. Robią to za pomocą brudnych narzędzi, często nie wiedza gdzie co jest. Porządek w …
  • Kuchnia molekularnaKuchnia molekularna
    Zmieniające się w gastronomii trendy zmuszają szefów kuchni do poszukiwania nowych rozwiązań kulinarnych. W ostatnim czasie wielka rewolucja dokonała się za sprawą kuchni molekularnej. Jest to połączenie badań naukowych ze …