Strony

Naleśniki to jedna z najpopularniejszych potraw, którą wykorzystać można zarówno na śniadanie, czy też podwieczorek, jak i jako danie obiadowe. Możliwości jest wiele, ale aby móc stworzyć dobre krokiety, naleśniki z bitą śmietaną i owocami, czy też inne przysmaki oparte o ten rodzaj produktu, to trzeba z całą pewnością postarać się o odnalezienie najlepszego przepisu na naleśnik. A oto i on – warto trzymać się tych zaleceń, by mieć szansę na osiągnięcie dobrego efektu. Przede wszystkim, pamiętać warto z całą pewnością o tym, że naleśniki to przede wszystkim mieszanka mleka (koniecznie pełnotłustego – 3,5%!) z mąką pszenną (najlepiej typ 450), bądź kukurydzianą oraz jajkami. Konsystencja dobrego naleśnika przypominać będzie rzadki budyń, a więc w proporcjach musi się znaleźć mniej więcej tyle samo mąki, co mleka i do tego jedno, bądź maksymalnie dwa jajka. Pamiętać warto także o tym, że by naleśniki były naprawdę puszyste, warto do nich dodać odrobinę gazowanej wody mineralnej, która nada im takiego właśnie efektu.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Maszyny do pakowaniaMaszyny do pakowania
    Prowadzenie magazynu. Zarządzanie magazynem to bardzo skomplikowane zadanie logistyczne. Nie jest łatwo zgrać w czasie terminy dostaw, wywozu towarów, pracę zasobów ludzkich i odpowiednie zaplecze magazynowe. Aby magazyn działał bez …
  • Wino w kuchniWino w kuchni
    Choć wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy, wino jest nie tylko świetnym towarzystwem dla jedzenia, wzmacniającym jego smak, gdy je popijamy do posiłku, ale także świetnym składnikiem potraw. …
  • Kuchnia śląskaKuchnia śląska
    Kuchnia śląska to wyraz wielokulturowej tradycji regionu, to sposób gotowania wyrosły z trybu życia mieszkańców. Śląskie kulinaria przebojem zdobywają kubki smakowe mieszkańców z całej Polski.. Kuchnia śląska nie jest propozycją …