Strony

Cukinia jest warzywem nie do końca wykorzystanym na naszych stołach i nie wszyscy wiedzą, że jest to warzywo niezwykłe, które można wykorzystać na różne sposoby. Oczywiście wiadomo, że można wykorzystać cukinię do dań obiadowych, na przykład, jako faszerowaną z mięsem bądź z pieczarkami. Cukinia jest również dobra jak pieczona jest również smażona, można smażyć panierowaną pokrojoną w plasterki lub placki z tarkowanej cukini, są delikatniejsze od ziemniaczanych. Lekko podgotowana, pokrojona w kostkę cukinia może służyć jako składnik różnych sałatek. Cukinia jest warzywem, które się nadaje na przetwory i jest na tyle wyjątkowym warzywem, że można z niej robić przetwory zarówno na słono, kwaśno czy nawet na słodko. W słoikach n naszych półkach mogą z dodatkiem cukini sałatki warzywne na zimę, bądź sama cukinia w zalewie octowej lub solona. Bardzo smaczna jest również cukinia na słodko, można zrobić ją w smaku ananasa lub galaretki w różnych smakach. Dżem z cukini w zależności od dodanej galaretki przyjmuje jej smak oraz zmienia kolor. Poza tym jest bardzo smaczna w jednej i drugiej odsłonie.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Kawa, ale jaka, może cappuccinoKawa, ale jaka, może cappuccino
    Jeszcze jakiś czas temu, wypicie kawy w Polsce było rzeczą prostą, ponieważ można było zamówić lub zrobić sobie w domu, albo czarną, albo z mlekiem. Kawa była pita w szklankach …
  • Jak urządzić kuchnię?Jak urządzić kuchnię?
    Tego typu pytanie zadaje sobie z pewnością wiele osób, które zabierają się za aranżację swojego domu czy mieszkania. Na co warto zwrócić uwagę w trakcie aranżacji takiego pomieszczenia, jakim jest …
  • Więcej niż sushiWięcej niż sushi
    Bez wątpienia Japonia oczarowała polskich smakoszy przeróżnych smaków. Jednak większość zapytanych o znajomość kuchni japońskiej bez mrugnięcia okiem wskaże na sushi. Spożywamy je coraz częściej, zapisujemy się na kursy gdzie …