Strony

Cukinia jest warzywem nie do końca wykorzystanym na naszych stołach i nie wszyscy wiedzą, że jest to warzywo niezwykłe, które można wykorzystać na różne sposoby. Oczywiście wiadomo, że można wykorzystać cukinię do dań obiadowych, na przykład, jako faszerowaną z mięsem bądź z pieczarkami. Cukinia jest również dobra jak pieczona jest również smażona, można smażyć panierowaną pokrojoną w plasterki lub placki z tarkowanej cukini, są delikatniejsze od ziemniaczanych. Lekko podgotowana, pokrojona w kostkę cukinia może służyć jako składnik różnych sałatek. Cukinia jest warzywem, które się nadaje na przetwory i jest na tyle wyjątkowym warzywem, że można z niej robić przetwory zarówno na słono, kwaśno czy nawet na słodko. W słoikach n naszych półkach mogą z dodatkiem cukini sałatki warzywne na zimę, bądź sama cukinia w zalewie octowej lub solona. Bardzo smaczna jest również cukinia na słodko, można zrobić ją w smaku ananasa lub galaretki w różnych smakach. Dżem z cukini w zależności od dodanej galaretki przyjmuje jej smak oraz zmienia kolor. Poza tym jest bardzo smaczna w jednej i drugiej odsłonie.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Kuchnia to sztuka a człowiek może stać się mistrzemKuchnia to sztuka a człowiek może stać się mistrzem
    Teraźniejsze lata przyniosły wiele możliwości, na przykład otwartość w kuchni. Kiedyś nie można było za wiele powiedzieć o gotowaniu ponieważ brakowało czynników, sklepy nie były urodzajnie wyposażone. Dziś nie ma …
  • Coś innegoCoś innego
    Każdy czasami ma ochotę na zupełnie coś innego dojedzenia. Czasami jest tutaj mowa odnośnie coraz to nowszych pomysłów na dania z warzywami, czy z mięsem. Oczywiście nowe pomysły mogą być …
  • Kurki na talerzuKurki na talerzu
    Wielu z nas lubi jeść grzyby. Warto jednak ograniczyć się tylko do tych, które możemy kupić w sklepie. Przede wszystkim warto zwrócić uwagę na znane wszystkim kurki, które są bardzo …