Strony

Cukinia jest warzywem nie do końca wykorzystanym na naszych stołach i nie wszyscy wiedzą, że jest to warzywo niezwykłe, które można wykorzystać na różne sposoby. Oczywiście wiadomo, że można wykorzystać cukinię do dań obiadowych, na przykład, jako faszerowaną z mięsem bądź z pieczarkami. Cukinia jest również dobra jak pieczona jest również smażona, można smażyć panierowaną pokrojoną w plasterki lub placki z tarkowanej cukini, są delikatniejsze od ziemniaczanych. Lekko podgotowana, pokrojona w kostkę cukinia może służyć jako składnik różnych sałatek. Cukinia jest warzywem, które się nadaje na przetwory i jest na tyle wyjątkowym warzywem, że można z niej robić przetwory zarówno na słono, kwaśno czy nawet na słodko. W słoikach n naszych półkach mogą z dodatkiem cukini sałatki warzywne na zimę, bądź sama cukinia w zalewie octowej lub solona. Bardzo smaczna jest również cukinia na słodko, można zrobić ją w smaku ananasa lub galaretki w różnych smakach. Dżem z cukini w zależności od dodanej galaretki przyjmuje jej smak oraz zmienia kolor. Poza tym jest bardzo smaczna w jednej i drugiej odsłonie.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Artemide tolomeo mega terraArtemide tolomeo mega terra
    Lampa podłogowa Artemide Tolomeo Mega Terra. Dla osób ceniących sobie nie tylko funkcjonalność, ale także niebanalny design oświetlenia, dobrym wyborem będą produkty włoskiej firmy Artemide. Jest to producent, którego lampy …
  • Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem są eleganckieEkologiczne torby papierowe z nadrukiem są eleganckie
    Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem są eleganckie. W obecnych czasach coraz częściej zwracamy uwagę na towary, które wybieramy w sklepie. Czytamy dokładnie etykiety, staramy się unikać polepszaczy smaku i chemicznych …
  • Kurczak na kolacjęKurczak na kolację
    Kurczak przygotowywany na kolację jest na pewno odpowiednim pomysłem. Wykorzystując oryginalne przepisy jak najbardziej można stworzyć danie popisowe. Bardzo dobrze smakuje przede wszystkim kurczak w kilku smakach. Mając na uwadze …