Strony

Przypomnij sobie lata młodości, kiedy to będąc u babci tworzyła specyfiki o niesamowitym smaku. Zawsze było to tajemnicą dla młodego człowieka, jak z tak prostych składników jakimi są mleko lub woda oraz proszek można zrobić niesamowicie smaczny deser. Wraz z wiekiem i poznawaniem pewnych tajemnic ludzkości rozwiązał się również ten problem. Wystarczyło spojrzeć na etykietę i wszystko stało się jasne. Jednakże pozostały wątpliwości w nazwach. Dla dziecka praktycznie w ogóle nie ma różnicy w nazwie budyń oraz kisiel ze względu na genialny smak obu posiłków na podwieczorek. Konsystencja jest niemalże identyczna, gęsta ciecz o świetnym i apetycznym aromacie, który pobudza wszelkie ośrodki mózgowe. Jedyną zauważalną różnicą jest stopień przezroczystości – przez budyń nie ma możliwości dostrzeżenia dna salaterki. Kisiel w smaku przypomina galaretkę, lecz płynną. Oba desery tworzą niesamowitą kombinację dla smakosza słodkich potraw ze względu na dużą zawartość cukru. Nieliczni się śmieją, że na specyfik tworzony przy udziale wody można robić wymyślne fryzury, ze względu na jego lepkość i trwałość po zastygnięciu. Dzięki magicznym proszkom wracają wspomnienia, kiedy to człowiek chodził do przedszkola i beztrosko żył, dlatego też spożywanie sprawia tak niesamowitą radość. Mimo wielu lat przygotowywania deserów dla swoich pociech ludzie do tej pory nie mają pojęcia, jak zrobić je za pomocą domowych składników.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Anglia na śniadanieAnglia na śniadanie
    Anglia jest bardzo pięknym krajem. Jest może mało turystyczna, ale bogata przede wszystkim pod względem historycznym. Jeżeli chodzi o jedzenie to trzeba powiedzieć, że ma swoje specyficzne walory smakowe, chociaż …
  • Sałatki z kurczakiemSałatki z kurczakiem
    Sałatki z kurczakiem są w ostatnich czasach bardzo popularna potrawa stawianą na stoły świąteczne, jak również imieninowe lub przyjęcia. Są przygotowywane z mięsa drobiowego, głównie kurczaka wędzonego, gotowanego i smażonego …
  • Słodycze w kuchniSłodycze w kuchni
    Każdy z nas jest po części łasuchem i gdyby mógł to zjadłby tak ogromną ilość wszelkiego rodzaju słodyczy, od których mógłby pęknąć. W wielu wypadkach ludzie starają się więc o …