Strony

Przypomnij sobie lata młodości, kiedy to będąc u babci tworzyła specyfiki o niesamowitym smaku. Zawsze było to tajemnicą dla młodego człowieka, jak z tak prostych składników jakimi są mleko lub woda oraz proszek można zrobić niesamowicie smaczny deser. Wraz z wiekiem i poznawaniem pewnych tajemnic ludzkości rozwiązał się również ten problem. Wystarczyło spojrzeć na etykietę i wszystko stało się jasne. Jednakże pozostały wątpliwości w nazwach. Dla dziecka praktycznie w ogóle nie ma różnicy w nazwie budyń oraz kisiel ze względu na genialny smak obu posiłków na podwieczorek. Konsystencja jest niemalże identyczna, gęsta ciecz o świetnym i apetycznym aromacie, który pobudza wszelkie ośrodki mózgowe. Jedyną zauważalną różnicą jest stopień przezroczystości – przez budyń nie ma możliwości dostrzeżenia dna salaterki. Kisiel w smaku przypomina galaretkę, lecz płynną. Oba desery tworzą niesamowitą kombinację dla smakosza słodkich potraw ze względu na dużą zawartość cukru. Nieliczni się śmieją, że na specyfik tworzony przy udziale wody można robić wymyślne fryzury, ze względu na jego lepkość i trwałość po zastygnięciu. Dzięki magicznym proszkom wracają wspomnienia, kiedy to człowiek chodził do przedszkola i beztrosko żył, dlatego też spożywanie sprawia tak niesamowitą radość. Mimo wielu lat przygotowywania deserów dla swoich pociech ludzie do tej pory nie mają pojęcia, jak zrobić je za pomocą domowych składników.

Comments are closed.

Strony
Z branży
  • Biznesowe spotkania przy jedzeniuBiznesowe spotkania przy jedzeniu
    Dzisiaj, żeby prowadzić dobrze biznes trzeba przede wszystkim umieć zachęcić potencjalnych klientów do nawiązania biznesowych relacji. Bez tego w zasadzie nie ma szans na osiągnięcie sukcesu. Co jednak zrobić, żeby …
  • Kuchnia w barzeKuchnia w barze
    Bary, mające kuchnię, a tym samym szybką obsługę, są zdecydowanie częściej odwiedzane, niżeli na przykład te, jakie dotyczą zajmowania się kuchnią barową. Niekiedy można mieć niejeden problem, aby na przykład …
  • Płynny miód pszczeliPłynny miód pszczeli
    Miodek. Uwielbiam słodkości i bardzo lubię ciasto pieczone na miodzie. Mniam. Jeszcze nie tak dawno temu nie kupowałam miodu, bo nie było mnie na to stać i za dużo na …